I og med at Petter Northug forlot verdenscupsirkuset på Lillehammer fikk Simen Sveen muligheten til å vise hva han er god for mot de aller beste langrennsløperne i verden.

Distansen han skulle gå var 30 km duatlon, med skibytte. 

Det begynte bra for Sveen, han hang greit med opp langbakken de to første rundene.

fall på tredje runde

Men litt ut på tredje runden måtte Ring-løperen en tur i bakken.

– Det var en russer som kjørte tvers over skiene mine i bånn av langbakken. Da en først har falt så er det fort gjort å gå seg stiv da en prøver å ta inn igjen det tapte. Jeg prøvde derfor å unngå det, og heller gå meg inn i løpet igjen på det som var igjen av den klassiske delen. Det er ganske irriterende at det skjer, men det er alltid noen som ikke klarer å gå i felt, sier Sveen til HA-sporten.

– Normalt hadde jeg vel vært 35–40 sekunder bak de beste etter klassisk, nå ble det i stedet halvannet minutt. Det skal også sies at jeg hadde noe bakglatte ski da vi gikk klassisk.

bedre i skøyting

Sveen kom seg imidlertid til hektene igjen, og skøytedelen fungerte bedre for løperen fra Ring IL.

– Det fungerte mye bedre for meg, men jeg er også normalt mye bedre i skøyting enn i klassisk. Jeg havnet etter hvert i ei gruppe med løpere, men det var ingen av de andre som var villige til å dra. 

– Hvordan ser du på mulighetene for få gått mer verdenscup, første mulighet er i Davos førstkommende helg?

– Jeg antar at jeg er helt på vippen til å få bli med. Om det ikke skulle bli verdenscup på meg de to neste helgene, i Davos og Toblach, så legger jeg inn bra med trening i stedet.

TOUR DE SKI

– Uansett så mener jeg at jeg med løpet i dag ikke har svekket sjansene mine til å få bli med i Tour de Ski, avslutter Simen Sveen. 

Til slutt ble det 23. plass på Simen Sveen under søndagens renn. Han endte 3.08,5 minutter bak for tiden verdens suverent beste mannlige langrennsløper, Johannes Høsflot Klæbo. Trønderen tok med det sin femte strake seier i verdenscupen. På plassene bak fulgte det tre andre nordmenn. Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, og Simen Hegstad Krüger.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00