Til helga skal nemlig friidrettssirkuset forflytte seg til Stockholm.

- Treneren min har fått en henvendelse om at jeg kan være med i en forøvelse der. Det hadde vært veldig moro, så jeg håper det går i orden, sier Lene Retzius, og fortsetter:

- Det var utrolig moro å hoppe foran et fullsatt Bislett. Jeg har adri konkurrert med så mange mennesker på tribunen tidligere. Dette ga mersmak, sier Lene Retzius.

Det stoppet på 4,26 torsdag kveld.

– Litt stang ut

– Det var litt stang ut i kveld. Lista ble lagt rett opp på 4,41, og det var litt brutalt. Men det er slik det er i dette selskapet. Dette er utrolig mye læring for meg. Det er slike stevner alle friidrettsutøvere vil være med i.

Lene Retzius har hatt en knallbra sesongstart. Hun dro fra stevne på Lambertseter for en drøy uke siden med 4,50 i bagen. Det er ny norsk rekord og fem centimeter over EM-kravet.

To store sesongmål ble banket inn i løpet av en fin sommerkveld på Lambertseter.

Herlig med EM-billett

Det har vært mye snakk om jakten på Cathrine Larsåsens norgesrekord på 4,41 fra 2012. Nå er det slutt på praten. Nå er det Lene Retzius som har rekorden – på 4,50. EM-billetten er også i boks. EM-kravet er på 4,45.

– Det har vært snakk om norgesrekorden så lenge, og det er utrolig godt å ha klart det. Jeg har kjent at jeg har hatt høyden inne. Det har vært snakk om å terpe og terpe, finne godfølelsen. Det er herlig at EM-billetten er i boks også, sier jenta fra Moelv, og fortsetter:

– En slik start gir mye sjøltillit, og det er viktig. Samtidig gjør det sitt til at jeg slipper å jage krav. Jeg får en helt annen ro.

Hun er veldig godt fornøyd med treningsvinteren.

– Jeg har trent veldig bra i vinter, og unngått lange skadeavbrekk. I tillegg har jeg knekt noen koder teknisk. Stav er en utrolig vanskelig og teknisk idrett. Det er mange detaljer som må stemme samtidig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00