Torfinn Kringlebotn i Ottestad Ski, som er med i styringsgruppa for Tour de Hedmarken, mener det er veldig viktig at de kan arrangere Tour de Hedmarken.

– Det er kjempeviktig å vise at vi kan få det til, selv om det er mangel på natursnø. Tour de Hedmarken er blitt en suksess. Nå er mange skirenn avlyst, og det gjør oss enda mer attraktive. Det kan fort bli 700 løpere i snitt på rennene i år. I fjor delte vi ut 2.500 startnummer i Tour de Hedmarken, sier Torfinn Kringlebotn.

Kan bli tre renn

Touren starter med HA-sprinten i klassisk 19. desember. Den arrangeres ved slalåmbakken på Budor, som i fjor. Der skal de produseres kunstsnø hele denne uka. Hamar Skiklubb har satt et tak på 600 løpere (se egen sak).

20. desember arrangeres Ottestadrennet (skøyting fellesstart). Planen var å arrangere rennet på Gåsbu, men mandag ble det bestemt at Ottestad flytter fellesstarten til Natrudstilen på grunn av snøsituasjonen.

– Det var en enkel avgjørelse for oss. Det blir litt mer arbeid og en merkostnad, men vi ville sikre at det blir renn og at touren kan gjennomføres, sier Kringlebotn.

3. etappe i Tour de Hedmarken er Gåsburennet (klassisk normaldistanse), som Vang Skiløperforening er arrangør for.

– Vi satser på å få nok natursnø til 27. desember. Vi kan kjøre med alternative, kortere løyper hvis det blir lite snø. Vi trenger 10–15 centimeter. For oss er det ikke aktuelt å flytte rennet, sier Trude Vestli i Vang Skiløperforening.

Finalen i Tour de Hedmarken er det Nordbygda/Løten Ski som er ansvarlig for (jaktstart skøyting) 28. desember. Per i dag er det ikke nok snø på Budor skistadion.

Men Atle Ruud & co. har en plan B.

– Finale uansett

– Vi hadde møte mandag. Vi håper at det skal komme snø, og vi trenger 25 centimeter. Hvis vi ikke får det, blir rennet arrangert ved Budor gjestegård, der HA-sprinten kjøres. Det produseres snø for fullt der, og vi kan få til en rundløype på om lag 1,7 kilometer. Finale i Tour de Hedmarken blir det uansett, sier Atle Ruud i Nordbygda/Løten Ski.

Ifølge yr.no er det spådd snø på Gåsbu og Budor onsdag, torsdag og fredag.

FULLT PÅ SPRINTEN

I går ettermiddag var det 550 påmeldte til HA-sprinten. Hamar Skiklubb har satt et tak på 600 løpere, og dermed tyder alt på at det blir fullt.

Rennleder Jo Helgestad i Hamar Skiklubb er veldig godt fornøyd med interessen.

– Taket på 600 er satt på grunn av lyset. Vi hadde et tak på 500 løpere i fjor. Nå starter vi en time tidligere, klokken ni, for å få med flere løpere.

I fjor var første gangen Hamar Skiklubb arrangerte sprinten ved slalåmbakken på Budor.

– Det blir flere tekniske utfordringer i år. Det blir en skicrossaktig sprint, som jeg tror vil falle i smak. Sprint er veldig populært for yngre løpere, sier Helgestad, som er veldig takknmelig for den jobben Løten Almenning gjør.

I klassene åtte til ti år blir det to heat, mens det blir prolog og ett finaleheat for klassene fra 11 år og oppover.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00