Vinne med 21 hundredeler høres ikke mye ut, men på en 100 meter, er det ren utklassing.

Ingen er i nærheten av Jonathan Quarcoo på de to korteste distansene. 100 meteren er i boks. Søndag kan et nytt gull innkasseres, for da løper Quarcoo favorittdistansen på 200 meter.

Imponert trener

Jonathan Quarcoos trener, Mette Karin Ninive, er utrolig imponert over det sprintesset presterer om dagen.

–10,33 sekunder er bare sju hundredeler fra persen. Med kaldt vær og 1,7 sekunder motvind, er dette et knalløp. Nå drømmer jeg om at Jonathan en gang kan få optimale forhold, sier sprinttrener Ninive.

Quarcoo har vært i knallform siden mai. Det har vært et hardkjør både mentalt og fysisk.

– Det er jo det som er så imponerende. Han har kjørt hardt hele veien. VM var en psykisk påkjenning. Han har taklet alt som har kommet. Nå er det finale på 200 meter på søndag. Etter det håper vi på et stevne i utlandet. Etter det må gutten få litt ferie. Det hardkjøret Jonathan har hatt, må ta på, sier Mette Karin Ninive.

Alt klaffet

Jonathan selv var svært godt fornøyd med gulløpet.

– 10,33 sekunder er bra i dag. Det var en kald vind rett imot. Det var ikke et optimalt løp, men veldig bra. Jeg er storfornøyd. Dette er min første medalje på distansen i et NM. Da kan en ikke klage, sier sprintesset.

Søndag er Jonathan enda større favoritt.

– Det er jo på 200 meter jeg har vært best. Da sier det seg sjøl at jeg er en av favorittene. Men det skal løpes før det skal kåres en vinner. En liten feil, er nok til at en kan havne langt bak, sier Quarcoo.

GULL TIL LENE fra MOELV

Klubbkamerat Sigurd Ruud Skjeset tok en fin sjetteplass på 5.000 meteren på 14.13,71 minutter. Tiden er seks sekunder fra personlig rekord for langdistanseløperen.

Vinner Jakob Ingebrigtsen var det lite å gjøre med. Han vant på 13.35,84 minutter.

Moelv-jenta Lene Retzius som representerer BUL, vant som hun ville i stav.

Lene var totalt overlegen og vant med hele 40 centimeter. Lene hoppet 4,20 meter. På andreplass med 3,80 meter kom Birgitte Kjuus fra Ullensaker.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00