Storhamar–Karlskoga 3–4 etter sudden death

Fredag kveld scoret Hampus Gustafsson to mål da Storhamar tapte ufortjent for Allsvenskan-laget i Kristins Hall - og Patrick Thoresen bidro med målgivende pasninger på begge goalene.

– Kjemien er blitt bedre og bedre. Det gjelder å lære seg å kjenne styrker og svakheter til spillerne. man spiller med. Jeg må tilpasse meg dem, og de må tilpasse seg meg, sier Thoresen til HA-sporten.

hjelper Gustafsson

Han roser rekkekameraten – som har vært blant lagets beste spillere i hver eneste kamp i høst.

– Hampus gjør veldig mye riktig ute på isen. Han har en kvikkhet få andre i ligaen har, med farten sin. Han har bra skudd, som jeg mener at han bør tørre å bruke enda mer enn hva han gjør nå, sier Thoresen.

På spørsmål om han, som selv har spilte i det største ligaene i Europa, ønsker å bruke erfaringen sin til å hjelpe spillere videre, svarer han.

– Ja, absolutt! Jeg ønsker å være med på å bygge videre på Hampus, og jeg håper han kan få litt unytte av å spille sammen med meg utover sesongen.

takker for tips

Gustafsson, som har bikket ti målpoeng i løpet av treningskampene, takker for at han får spille og lære av idolet.

– Patrick kommer med nyttige ting hele tiden, og det er bare å takke og ta imot. Han har vært en av Europas beste spillere i en årrekke. Han går i bresjen for laget, og det finnes ikke andre alternativer enn å kjøre på selv. Det er jeg glad for at vi kan gjøre.

Laget er offensive, og de setter høyt press i år.

Og det setter Malmö-gutten stor pris på.

– Det passer rekka vår godt å spille på den måten. Det var sånn vi spilte da jeg Mikael Zettergren og Jacob Berglund var i rekke i sluttspillet i 2016 – og det er en måte som krever mye, men som gjør at vi kan vinne igjen pucken høyt. Patrick vil også at vi skal spille med steinhøyt press – og det kler oss, sier han.

tøft fjorår

I 2016/17-sesongen slet Gustafsson mye med skader, noe som plaget ham lenge.

– Det var tøft å komme tilbake i fjor, og det skal jeg være ærlig på. Men det ligger bak meg nå, og jeg gleder meg til å kjøre på, sier Gustafsson.

Svensson skadet

Victor Svensson måtte gi seg med en strekkskade i tredjeperioden, men det er fortsatt ikke klart hvor lenge han blir ute.

- Han måtte gi seg, men vi vet ikke noe før i morgen, sa Fredrik Söderström til HA-sporten.

Han la til at Steffen Thoresen, som fikk 5 + video i midtperioden, ikke må sone noen karantene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00