Både Ole Magnus Bakken og Sverre Frøshaug fra Løten og ungdomsskytterne Sander Harildstad fra Lismarken og Jens Olsrud Østli fra Tangen kvalifiserte seg til finaleskyting i Oslo Open.

Oslo Open (Nordstrand), Norma Open (Høland/Bjørkelangen) og Oslo Østre skytterlag har alle tre arrangert egne skytterstevner gjennom hele forrige uke med over 2000 deltakere. Men egne avsluttende finaler på lørdag var det bare Nordstrand og Høland/Bjørkelangen som hadde.

Dobbeltfinale

Ole Magnus Bakken skjøt de innledende konkurransene fredag kveld og lørdag morgen (247 og 250, mens Sverre Frøshaug skjøt Oslo Open allerede torsdag kveld (248). Begge finalene består av 10 enkeltskudd stående. I Norema Open var det bare de 10 finaleskuddene som telte i kampen om stevneseieren, mens i Oslo Open tok skytteren med seg resultatet fra innledende skyting inn i finalen. Bakken vant i Norema Open med 102,2 poeng foran Tom Marius Gjertsen Kalvik fra Trondenes med 101.1.

Søndag ettermiddag var det finaler i Oslo Open og her var både Sverre Frøshaug og Ole Magnus Bakken kvalifisert sammen med rekruttene Jens Olsrud Østli og Sander Harildstad fra henholdsvis Tangen og Lismarken. De hadde 249 og 250 i sine innledende skytinger. Konkurransen er beinhard også i ungdomsklassene og de endte til slutt på henholdsvis fjerde- og femteplass med 353,5 og 354 poeng i finalen, som ga femte- og fjerdeplass.

Frøshaug og Bakken møtte også sterk konkurranse i finalen for seniorene. Kim Andre Aannestad Lund fra Jondalen var suveren både innledningsvis og i finalen, og stoppet på 350 poeng. Frøshaug og Bakken endte på henholdsvis 7. og 13. plass med samme poengsum, 344.

Burde ikke skutt

Bakken innrømmer at han ikke burde skutt Oslo Open fredag kveld.

– Jeg reiste inn til Nordstrand etter endt arbeidstid fredag ettermiddag, og jeg kjente at kroppen ikke var i god skytterform. Jeg burde nok ventet til lørdag morgen og skutt begge stevnene den dagen. Jeg kjente at kroppen var mye roligere da, sier Ole Magnus Bakken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.