Løten- gutten begynte med randoneekonkurranser for to år siden og omtalte fjoråret som et prøveår. Da vant han sølv i NM og norgescupen sammenlagt. Nå venter verdenscup i Østerrike og Frankrike for første gang. Det skal gåes fire konkurranser over to helger, først i Bischofshofen, så i Le Dévoluy.

– Det har kommet mye snø i Østerrike nå, så der er det litt kaos. Ellers blir det jo spennende å se om det er snø. Det så jo ikke så lovende ut i Val di Fiemme, sier Øie, som drar til Italia noen dager først for å trene før rennene starter. 

Læringsarena 

Øie mener han har fått trent litt lite randoneespesifikt fram mot avreise, da det blant annet har vært litt lite snø i Nordhuelia hvor han pleier å trene. Derimot har det blitt mye langrenn.

– Hva tror du er dine styrker og svakheter?

– Jeg regner med at jeg er best oppover og dårligere nedover, sier han. 

Selv om løypekartene for konkurransene ikke har blitt frigitt ennå tror ikke Øie at det blir noe flere høydemeter enn det han er vant til fra konkurransene i Norge. Han mener det er vanskelig å spå hvordan han vil gjøre det i verdenscupselskapet.

– De første WC-konkurransene blir en læringsarena. Så kan man jo håpe at man kan bli tatt ut til VM senere i vinter, smiler han. 

VM arrangeres i Sveits i mars.

– Hvis en gjør en brukbar figur i verdenscupen så bør det være muligheter, mener han, som har som mål å ende opp sånn midt på resultatlista i verdenscupdebuten.

– Å ikke være sist er jo litt for defensivt, smiler han.

Større i mellom-Europa

Øie har vært i Alpene på sommertids en gang tidligere, men nå gleder han seg til å oppleve Alpene vinterstid.

– Er det noe du gruer deg til?

– Ja, om det blir skikkelig søppelføre med gjennomslagsskare så blir det ikke så moro. Også blir det jo en del bilkjøring. Det er jo ikke så artig, ler han. 

Randonee er mye større i Europa enn hjemme i Norge. Her er det litt tynt med for eksempel publikum.

–Jeg ser for meg at verdenscupen kan være litt sammenliknbart med monsterbakken i Tour de Ski, at folk står langs løypa og ser på. Jeg har inntrykk av at det er relativt større i Europa enn hjemme. Jeg tror det vil være litt mer liv og røre rundt arrangementet, avslutter han. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.