Ottestad-syklisten satte rekorden på velodromen i Odense i Danmark under NM bane søndag. Det var tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard som hadde den gamle rekorden på 4.33,16. Den nye rekorden på 4.000 meter forfølgelsesritt på bane er 4.30,78.

– Dette var utrolig moro. Jeg har jaget rekorden siden 2014. Jeg har kjørt fortere på trening, men rekorder må settes med elektronisk tidtaking. Jeg var to sekunder bak rekorden i 2015. Søndag fikk jeg en ørliten sprekk på slutten, men jeg klarte å ta rekorden. Det var det viktigste, sier Anders Oddli, og fortsetter:

EM i Berlin neste

– Søndagens 4.000-meter var den første konkurransen min på distansen siden juni 2016. Før start var det kun rekorden som gjaldt for meg, sier 23-åringen.

Onsdag starter EM i Berlin. Oddli reiser til Wien onsdag, og kjører ritt der fredag og lørdag som oppkjøring. I EM skal han sykle scratch (fellesstart 15 kilometer), omnium (sammenlagtøvelse med fem øvelser) og poengritt (fellesstart med poengsystem for sprinter).

– Målet mitt er å kjempe i toppen, og poengritt er nok den konkurransen jeg har størst muligheter i.

Økt kapasiteten

I sommer har han trent og konkurrert mye på landevegssykkelen.

– Jeg burde kjørt et slikt opplegg tidligere. Det er det jeg sitter igjen med nå. Nå hadde jeg skikkelig struktur på det, og klarte å periodisere treninga bra. Det har skjedd mye med det fysiske, det er stor forskjell. Landevegssatsingen har gjort meg til en bedre banesyklist, og det er utrolig moro, sier Anders Oddli.

Utfordringen til 23-åringen er at det fortsatt ikke finnes noen velodrom i Norge. Derfor er han mye på farten med banesykkelen sin.

Mye i Danmark

– Jeg er mest i Odense i Danmark. Det er lett å komme seg dit, vi bor billig, og kan trene på banen når vi vil, sier Anders Oddli, som får hjulene til å gå rundt takket være trofaste sponsorer og snille foreldre.

– Jeg er takknemlig for den hjelpen jeg får. Nå studerer jeg også i tillegg. Jeg tar et årsstudium i ledelse, sier Ottestad-syklisten Anders Oddli.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.