Norsk Tipping har vært ledende sponsor av norsk fotball i 65 år. I 22 år selskapet kjøpt navnerettighetene for eliteserien.
Først etter harde forhandlinger ble partene enig om en ettårig forlengelse av avtalen i fjor. I underkant av 70 millioner skal avtalen være verdt. Allerede i år blir det nye forhandlinger.
- Men det er klart at seertall både på banen og foran skjermene eventuelt vil bli tema, sier Norsk Tippings direktør for kommunikasjon og strategi, Einar Busterud til Dagbladet.
Han innrømmer at overgangen til betalingsfjernsyn var en del av forhandlingene i fjor høst, men vil ikke forskuttere årets forhandlinger.
- Det må være et tankekors for fotballen generelt, ikke bare som sponsorobjekt. All idrett er avhengig av publikumsoppslutning, ikke bare på tribunene, men også gjennom seertall på TV, sier Busterud.
6 av 8 eliteseriekamper ble flyttet fra TV 2 til C More foran denne sesongen. TV 2 sender to kamper, men har ikke lenger ukens toppkamp. (©NTB)

Bildetekst sz2b17f8:
Det har vært lite å juble for når det gjelder TV-tall denne sesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.