(Norge - Sverige 1-9)

Norge hadde på forhånd snakket om å være mer solide og tøffere foran eget mål.

Men så skjedde overhodet ikke mot hockey-storebror Sverige.

Les også: Söderström til Olten

For det var nærmest fritt fram foran Henrik Haukeland i Norge-buret: 1-0-scoringen til Alexander Wennberg kom etter at svensken vant en løs puck etter en dropp, dro seg inn og scoret fra kloss hold.

2-0-scoringen var en styring fra om lag to meter. Patric Hörnqvist styrte inn skiva på tennis. 

William Nylander scoret svenskens tredje da det gjensto 1.38 av førsteperioden. 

Grusom periode

Petter Thoresen snakket med Viasat i pausen om at Norge måtte være sterkere foran eget mål, men etter 22.05 måtte Haukeland plukke ut den fjerde pucken av nettet. Adrian Kempe lurte Mattias Nørstebø og scoret fra kloss hold.

Så scoret Sverige fire ganger til i løpet av en grusom midtperiode, der Norge også mistet Mathis Olimb. 

- Han kan ikke spille tredjeperioden, sa Thoresen til reporter Ørjan Bjørnstad i pausen, før han fortalte litt om Norges plan: 

- Vi må gjøre ting enklere, så vi ikke får dem i ansiktet hele tiden, la han til. 

I tredjeperioden sørget Mathias Trettenes for Norges trøstemål da han reduserte etter 51.14.

Oskar Lindblom scoret kampens siste mål da han scoret Sveriges niende mål etter 57.29. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.