Herning - Nordbygda 20-18 (finale)

Nordbygdas nye håndballhelter har spilt glitrende gjennom hele turneringen. Laget har vunnet over lag fra Danmark, Sverige og Norge.

Norden Cup ble arrangert for 15. gang i Göteborg.

Nordbygda vant alle sine kamper bortsett fra mot finalemotstander Herning. Nordbygda tapte også mot Herning i gruppespillet. Der ble det et tremålstap.

Nordbygdas trener Kine Arvesen var strålende fornøyd med laget, sjøl om det ble et knepent tap i finalen.

- Jentene var litt skuffet etter finalen. Dette er jenter som hater og taper. Når jentene får dette på avstand, skjønner de kanskje hvor stort dette er for lille Nordbygda. Vi må huske på at vi ble det aller beste laget fra Norge. Det jentene har gjort er en enorm prestasjon. Lag fra fire nasjoner var med og vi fikk sølv. Det skal vi feire når jentene har ristet av seg skuffelsen, sier en stolt Kine Arvesen.

Finalen ble slik en finale normalt blir. Etter mange kamper på få dager, var begge lag slitne før det hele skulle avgjøres.

- Vi startet finalen veldig bra, men avslutningen ikke var av beste sort. Vi gjorde noen tekniske feil i vårt offensive spill. Der straffet Herning oss brutalt. Vi kom litt tilbake mot slutten, men det endte med tap 18-20. Jentene reiser hjem som vinnere og sølvmedaljen henger fortjent rundt halsen, sier trener Arvesen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00