NMs første dag er i gang på Gåsbu på sprintøvelser. Først ut var utøverne med funksjonshemminger. Og Håkon Olsrud fra Nordbygda/Løten hadde tredje beste tid i herreklassen. I kvinneklassen har vi ingen lokale utøvere som er med.

Harsem raskeste kvinne

Kathrine Harsem var best i prologen på kvinnenes NM-sprint i klassisk stil. Anna Svendsen fulgte nærmest med Marit Bjørgen tredjeplass.

Kathrine Harsem fra Varden brukte 3.32,2 minutter. Hun var 0,64 sekund raskere enn Tromsø-løperen Anna Svendsen, mens NM-veteranen Marit Bjørgen ble slått med 1,51 sekunder.

73 utøvere deltok i kvinnenes sprintprolog, men gode sprintere som Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng sto ikke på startstreken i NM på Gåsbu.

De 30 beste tok seg videre til utslagsrundene som starter klokken 12.20.

Klæbo overlegen

Johannes Høsflot Klæbo knuste konkurrentene på prologen under NM-sprinten. Eirik Brandsdal var nærmest.

Byåsen-løperen Klæbo var hele 5,25 sekunder foran Eirik Brandsdal (Kjelsås) på sprinten i klassisk stil, mens Emil Nyeng fra Ringebu var en liten overraskelse med tredje beste tid. Han var 5,30 sekunder bak.

- Jeg hadde kjempeski og det kjentes bra ut. Målet er å kjempe i toppen til slutt, og da er det viktig å gå en bra prolog først, sa Klæbo til NRK.

Pål Golberg fra Geilo, som kjemper om en OL-plass, ble nummer fire. Han var så mye som 6,74 sekunder bak suverene Klæbo.

Mennenes NM-løype var på 1,7 kilometer, og det var hele 117 påmeldte til mennenes sprint i klassisk stil.

Petter Northug er syk og deltok ikke på torsdagens NM-sprint.

Saken oppdateres.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00