Tredjetiden i fjerdeomgangen lørdag ble helgas store høydepunkt for Simon Wågø Syversen i VM-løpet i Høljes, Sverige.

Etter motorproblemer tidligere i løpet, hadde han kniven på strupen for å sikre seg en plass i semifinalen, og var i så måte langt utenfor de 12 beste som kvalifiserer seg dit.

Presterte da det gjaldt

Han måtte kjøre kanskje sitt livs løp, og svarte på utfordringen med å bli nummer tre totalt i omgangen i den beintøffe RX2-klassen. En god start, fri bane for seg og ingen førerfeil gjorde at 24-åringen fikk bevist det han alltid har stått for; at han er en fører å regne med helt der oppe når alt klaffer.

– Jeg har ofte prestert under press, men jeg begynner å bli litt lei av å havne i slike situasjoner. Vi rallycrossførere liker jo å skylde på ting, men jeg skal innrømme at jeg også gjør førerfeil. Men tekniske feil får man gjort lite med. Nå fikk jeg bevist at jeg er god nok. Da må jeg bare fortsette å gi alt, sier Wågø Syversen.

Årets høydepunkt

VM-løpet i Høljes er årets høydepunkt for alle rallycrossførere. Nærmere 40.000 tilskuere på tribunen og en krevende bane som innbyr til høy fart og spennende dueller gjør at dette løpet alltids huskes av både førere og fans.

– Definitivt den artigste banen, med mange blinde svinger og krøn og du vet aldri linja i svingen før du er igjennom, sier han.

Misset på taktikken

I semifinalen skulle Syversen støte på den uflaksen han ikke er så glad i å bortforklare seg med. Han hadde en plan om å ta det såkalte alternativsporet med en gang og komme først ut for å få fri bane resten av løpet. Men det samme ville to av konkurrentene som klarte å smette inn rett foran ham.

I stedet ble han liggende sist og hadde lite å stille opp med mot de tre beste i semifinalen.

– Nivået er skyhøyt, det er mange gode – og om du ikke har flaks, så har du i hvert fall ikke råd til uflaks, sier han.

Neste løp for Simon er i Canada i begynnelsen av august. Dermed er det duket for en liten sommerferie, mens bilen sendes med container over Atlanterhavet førstkommende torsdag.

– Canada gleder jeg meg virkelig til. En rask og spennende bane med rom for lite feil. Så der må jeg kjøre smart, sier Simon Wågø Syversen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.