Kvarstad imponerte stort under junior-norgescupen på Nes på Romerike tidligere i januar. Da fikk han med seg en tredjeplass fra sprinten, og en femteplass fra klassiskdistansen i klasse M17. Han tror framgangen blant annet skyldes god veiledning.

– Jeg tror framgangen har mye med at jeg har økt treningsmengden. I tillegg har jeg svært gode trenere, både i klubb og på Wang som veileder meg til å holde riktig intensitet og fart på alle økter.

Wang og miljøet i Hamar har veldig mye å si for løftet i skisporet, ifølge Kvarstad.

– Det at det er en bedre prestasjonskultur i Hamar enn på veldig lenge er svært avgjørende, etter min mening.

Wang er viktig

Kristoffer Kvarstad forteller at Wang Toppidrett hjelper løperne mye i treningsarbeidet.

– På Wang, og i klubben, blir vi ofte minnet på hvor viktig det er å være tålmodig. Det er svært mange flinke folk i omløp med mye kompetanse, og når dette slås sammen med det jeg vil kalle en svært seriøs og hardtarbeidende gjeng, vil det gi resultater, forteller unggutten.

Klubbkamerat Simen Syversen er enig i at miljøet er veldig viktig.

– Wang-miljøet hjelper meg mye på veien for å bli god. Vi er mange gode gutter som pusher hverandre. Det gjør at vi får de resultatene vi får. De på skolen er veldig flinke til å legge opp til at vi skal få trene mye, og å få nok restitusjon til neste økt.

Han fikk med 8.- og 13.-plass i M17 fra helgen på Nes.

Klassekamerat fra Wang Toppidrett, Simen Krogstie Bjørgan fra Nordbygda/Løten, klinte til med en 5.-plass fra den samme helgen i M17.

Meget sterk klasse

Kristoffer Kvarstad tror det har mye å si at mange fra Hedmarken hevder seg godt i klasse M17, og at det hever alle.

– Hedmark har gjort et stort løft fra i fjor. Søndagen på Nes hadde Hedmark fem løpere topp 14. Det betyr svært mye. Bare i KM klassisk til helga, med kun lokale løpere, stiller vi et av landes sterkeste startfelt i M17. Her blir det stor prestisje å ta medalje, og alle vil prestere. Når så mange gjør det bra, gir det et stort selvtillitsløft for alle, sier Kvarstad.

Petter Myhr fra Vallset, som går på Trysil videregående skole, gjør det også bra i den samme klassen. To 13.-plasser og en 8.-plass fra norgescupen fikk han fått med seg. I

klassen over, M18, imponerer MjøsSki-guttene Håvard Hovde og Kristian Larsen. Hovde ble nummer fem på skøytingen, mens Larsen slo til med en imponerende femteplass på klassikken i junior-norgescupens første runde.

Aurora Ulsaker Bjørn i K18, og Mari Robøle Lien i K17, leverte også gode resultater. Bjørn fikk en 22. plass på både sprinten og klassiskdistansen. I den eldste klassen leverte Fredrik Helgestad fra Hamar Skiklubb 16.- og 19.-plass (M19/20).

- Trener veldig bra

Trener på Wang Toppidrett, Tommy Olsen, tror miljøet har mye å si for at de unge langrennsløperne lykkes. Han sier lagfølelsen også er veldig viktig. 

Olsen ser flere grunner til at Wang-elevene nå blomstrer. 

– Det første er jo at de trener veldig bra. I tillegg har de et miljø som er veldig godt. De matcher hverandre på trening, og det er ingen som liker å tape. Når løperne er på trening er de veldig fokuserte, og så klarer de å slappe av når de skal det. De har fått innarbeidet en god treningsfilosofi, og følger den veldig bra. Vi har også et godt samarbeid med klubbene. Det er et veldig godt opplegg ute i de respektive klubbene, og det er meget viktig, forteller Wang-trener Tommy Olsen.

Overrasket Olsen

Han er overrasket over hvor fort de nærmet seg toppen i sine respektive klasser. 

– De presterte på øverste hylle fortere enn jeg egentlig hadde trodd. De tok alt det nye til seg uten problemer. Løperne kom inn i det med en gang. Nå er de veldig selvgående, og det er godt å se som trener, sier Tommy Olsen.

Han sier det er viktig at løperne støtter opp om hverandre. 

– De liker å slå hverandre på trening, men i konkurranse er de veldig flinke til å støtte hverandre. Det er et miljø der det er lov å lykkes. De gir hverandre et klapp på skulderen. Det er litt sånn at hvis man ikke lykkes selv, kan man glede seg over at andre lykkes. Det er et lag, og det er veldig viktig, forteller Tommy Olsen. 

Fokus på det viktigste

Han sier at Wang Toppidrett legger vekt på det som er viktigst for å bli en god skiløper .

– Vi har veldig fokus på det som er viktigst. Det å prioritere å bygge en god base, og å bygge et høyt O2-opptak. Det er fokus på å trene ordentlig, og når du er ute på trening, at fokuset er på det du skal bli god på. 

Han forteller at gutta i M17-klassen skjønte fort at det var gode muligheter for å lykkes. 

– Jeg tror de skjønner at det er alle muligheter for å bli god. De så fort at de ikke var langt bak Håvard Hovde i M18, som presterer på et meget høyt nivå. Jeg tror det kommer til å utvikle seg videre, for miljøet er veldig bra nå. Vi har også jenter som er på vei opp, noe som er nytt og gledelig, avslutter Olsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.