Hamar ILs Geir Vestby, som ble kontaktet av noen løpere om løypelengder, sier dette til HA-sporten:

- Løypa er målt, kontrollert og godkjent av Kondis. Vi prøver å finne ut hva og hvor det ble feil. 10 kilometer er korrekt, 21 kilometer og 42 kilometer viser på mange klokker av alle slag en distanse som er 800-1000 meter for kort, sier Geir Vestby, og legger til:

- Jeg får kontrollløpe alle distansene selv til neste år. Heldigvis fikk vi veldig mange positive tilbakemeldinger. Til neste år skal alt være i orden.

Les også: Karset suveren i Hamar Maraton

Arrangørene la ut denne meldingen på sin Facebook-side:

Tusen takk til alle deltagere, dugnadspersonell og støtteapparat for et flott arrangement. Det viser seg dessverre at 21 kilometer og 42 kilometer-traseen var ca 800-1100 meter for kort. Traseen er kontrollert, målt og godkjent av Kondis. Vi tar en evaluering sammen med kondis for å finne årsaken.

Les også: Se stort bildegalleri fra Hamar Maraton


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.