HIL-gutta har trent mer, trent hardere og forhåpentlig trent smartere.

Den siste uka har det vært finpuss på den defensive biten. Spillende trener Kjell Olav Emilsen er fornøyd med tingenes tilstand, to dager før det braker løs med seriestart mot Høvik søndag.

Fornøyde spillere

– Nå har vi vært på is hver eneste dag den siste tiden. Vi har drillet mye på det defensive. Vi slipper inn enkle mål, og det må vi luke vekk. Mot de beste lagene blir vi straffet knallhardt, sier Kjell Olav Emilsen.

Selv om det ikke er store forandringer på det taktiske, er det ting som kan forbedres.

– Noen nye ting er det selvfølgelig. Jeg synes det er viktig å få med spillerne på å ta avgjørelser. Det liker spillerne godt, sier HIL-treneren.

HIL mistet noen spillere fra forrige sesong, men har også fått inn gode erstattere.

Tre svensker

Tre svensker og en spiller fra Finland har kommet.

Dante Lindberg (keeper), Fredrik Edbom, Simon Ehlton og Pekka Niska er spillere som garantert forsterker laget.

– Det er fire unggutter som vil bli bedre og bedre. Det tar tid og spille seg inn et nytt lag, så jeg tror at disse unggutta bare blir bedre og bedre utover i sesongen. Alle trives i Hamar, og alle fire har fått seg jobber. Det er viktig for trivselen, sier Emilsen.

I tillegg er Daniel Rønning tilbake for fullt. Andre Thune-Ellefsen er også tilbake i moderklubben. Lillebror Arild Thune-Ellefsen er tatt opp fra yngres avdeling. En unggutt som er under stor utvikling.

Ny Nyhagen kaptein

HIL jobber også med å få tilbake amerikanske Mikael Licteig.

– Vi jobber med å få Mikael tilbake. Hans hurtighet og innstilling til alt han gjør, gjør at vi kan spille på flere strenger, sier veteran Emilsen.

Kun en eneste skade har HIL før det braker løs søndag. Finske Jarno Alatalo sliter litt med ryggen, men trener hardt og godt.

Mattis Nyhagen var kaptein forrige sesong, en spiller som garantert vil bli savnet. Kapteinsbindet blir likevel innen familien. Storebror Magnus tar over det viktige vervet.

Søndagens motstander Høvik, er en motstander HIL kan og bør ta poeng fra, om drømmen om sluttspill skal oppfylles.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.