I forrige uke var Brøttum-gutten og timbersportutøver Vebjørn Bleka Sønsteby booket til et spektakulært opplegg i Strynfjellet. Og det var først på tredje dag at blinkskuddet satt hvor baseshopperen Espen Fadnes kom i 300 km/t rett ved der Sønsteby hogg løs i Timbersport-øvelsen «Standing block chop».

Fotoshooten var en del av opptakten til verdensmesterskapet i Stihl Timbersports som går i Håkons hall på Lillehammer 3.–4. november.

Under fotoshooten samarbeidet Vebjørn Sønsteby med Espen Fadnes, som er en av Norges ledende basehoppere i Stryn, for å skape et ekstremsportbilde som aldri før har blitt laget.

Hensikten med fotoshooten var å skape et øyeblikk der en av de eldste og opprinnelige ekstremsportene (tømmerhogging) møter moderne ekstremsport (basehopping og wingsuit-flyving).

Brukte fire dager

Bildet ble tatt ved Marsåhyrna som ligger i fjellsiden over Flo i Stryn. Det tok fire dager, med vanskelige værforhold, å få til det perfekte øyeblikket der Fadnes fløy forbi Sønsteby i nærmere 300 kilometer i timen.

– Værforholdene spilte ikke på lag med oss, så vi brukte fire dager. Det var kraftig vind, så han som skulle hoppe ville ikke hoppe før tredje dagen, sier 2å-åringen fra Brøttum.

– Jeg sto på rundt 500 meter over havet og han startet på 1.400 meter. Vi måtte gjøre det et par ganger, for vi lyktes ikke første gangen. Første gangen kom han ganske langt ned, så da ble ikke bildet så bra. Andre gangen fant han ut at han måtte sikte på meg og så svinge unna rett før.

– Hvordan opplevde du det da han passerte deg?

– Jeg fikk øresus. Første gangen fløy han i 250 km/t forbi meg. Andre gangen kom han i nærmer 300 km/t. Jeg fikk bare beskjed om at nå tipper han over kanten og at jeg måtte gjøre meg klar. Jeg frøs posisjonen min, så gikk det 40 sekunder før han forsvant forbi. Jeg så han i øyekanten og hørte suset forbi. Det var alt jeg fikk med meg. Jeg visste han hadde holdt på med dette, så jeg stolte på han og på at dette gikk bra, sier Sønsteby til HA-sporten.

Satser mot VM

De neste ukene er det full fres før VM i Timbersport på Lillehammer i begynnelsen av november for 20-åringen. Målet der er topp 6 for tømmerhoggeren som begynte i bransjen for åtte år siden.

– Jeg var vel rundt 12 år da jeg begynte å hogge og kappe ved bak garasjen. Jeg har alltid hatt interessen for motorsag, og faren min drev med mye show og oppvisninger. Det var slik det startet, sier Sønsteby.

Han forteller at han trener mye på treningsstudio med tanke på både eksplosivitet og utholdenhet. Og han er en kraftig og muskuløs kar med sine 180 cm og 97 kg.

– Jeg er en kompakt bunt, gliser Vebjørn Bleka Sønsteby.

Men høgger’n fra Brøttum er glad Lynvingen svingte unna da han suste forbi ham i fjellsiden på Strynfjellet.

Men det var et spektakulært møte.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.