• MØTTE HELTEN: Kasper Bjerklund Pryer (t.h.) laget deler av den andre etappen i Tour of Norway sammen med bestefaren Kjell Arne Bjerklund (t.v.). Etter rittet fikk Pryer møte helten Kristoffer Halvorsen, som tok en imponerende andreplass på etappen til Brumunddal.
  • VANT: Dylan Groenewegen kunne juble for seier i Tour of Norway torsdag. Til venstre Edvald Boasson Hagen. FOTO: Asgeir Høimoen
  • VÅTT: Det ble en våt affære på den andre etappen for syklistene. Her er de på veg opp fra Tingnes. FOTO: Trond Lillebo
  • BEHOLDT TRØYEN: Edvald Boasson Hagen (i hvitt) beholdt ledertrøyen etter andre etappe i Tour of Norway. FOTO: Trond Lillebo
  • BRUDD: Ken Levi Eikeland (foran), Fridtjof Røinås og Fernando Orjuela Guiterrez lå lenge i brudd, men ble hentet inn. FOTO: Trond Lillebo
  • HJEMMEBANE: Lars Saugstad (t.h.) var på hjemmebane i Brumunddal torsdag. Han forsøkte å gå i brudd på den andre etappen. FOTO: Asgeir Høimoen

– Det var en kul runde på slutten, med en ganske seig bakke. Jeg følte meg bra opp der første gangen, og da var det bare å gi beskjed til lagkameratene om å kjøre på, sier regjerende U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen som kom på andreplass på den andre etappen i Tour of Norway.

Høstet ros

Den siste delen av etappen, hvor Halvorsen var nære på å ta seieren, ble laget av 12 år gamle Kasper Bjerklund Pryer og bestefaren Kjell Arne Bjerklund. Halvorsen tok seg tid til en prat med løypemaker Pryer, som selv er veldig sykkelinteressert, etter målgang, og skrøt av løypa.

– Det er veldig morsomt at så gode ryttere roser løypa vi har laget, sier Pryer.

– Nå kan du være fornøyd med jobben med løypa?

– Ja, veldig fornøyd, sier Pryer, som mange ganger selv har syklet rundene som ble brukt på slutten av etappen.

Han fortalte HA på forhånd at Edvald Boasson Hagen og nevnte Halvorsen var hans største helter.

– Det var en bra avslutning, men litt surt at Halvorsen kom på andre, sier Pryer.

Massespurt

Dylan Groenewegen fra Nederland knep førsteplassen foran Halvorsen, mens Boasson Hagen tok tredjeplassen i Brumunddal.

– Det er store ryttere man kjemper mot, men da man er så nære er det kjipt ikke å vinne, sier Halvorsen, som slo hånda i styret i rent sinne rett etter målgang.

Boasson Hagen hadde den gule ledertrøyen inn i den andre etappen, og klarte å forsvare den i regnværet torsdag.

– Det var kaldt, men jeg er godt fornøyd med at jeg klarte å beholde den gule trøya, og laget gjorde en god jobb for å forsvare den, sier Boasson Hagen til HA.

Han forteller at det var vanskelig å holde farten til Groenewegen i en rask avslutning inn mot mål.

Fredag går etappen fra Hamar til Lillehammer. Der er Boasson Hagen på hjemmebane.

– Det blir den tøffeste etappen, men jeg skal gjøre mitt for å beholde trøyen, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.