Etter halvspilt sesong ligger HamKam elleve poeng bak Elverum, og enormt mye skal klaffe for at de grønne og hvite blir å finne i 1. divisjon neste sesong.

Det er skuffende for Marius Hagen, som før sesongen kom til Hamar fra spill i Kristiansund, for å bidra til opprykk. Etter at Christopher Mbamba ble solgt til Port Vale, deler Hagen og keeper Emil Holst det svakeste snittet på HA-børsen. Av ti mulige poeng, ligger begge på fire blank i snitt etter tolv serierunder.

Henrik Lehne Olsen og Nicholas Mickelson har lavere snitt, men spilletiden er ikke sammenlignbar.

– Ganske fornøyd

– Hva tenker du om din posisjon på HA-børsen?

– Jeg er likegyldig til hva journalister mener om mine prestasjoner. Med tanke på at jeg var ute i et halvt år fra september til mars, er jeg ganske fornøyd med egne prestasjoner. Blant annet har jeg fire assists, men det vil alltid være delt syn på hva som er bra og hva som er mindre bra, sier Hagen.

– Mener du vurderingen er rettferdig?

– Da jeg var 19 år og spilte i 1. divisjon, så fikk jeg toppkarakter på børsen uansett hva jeg gjorde. Nå som jeg har bydd på meg selv utad, så er forutsetningene annerledes. Jeg er glad det settes forventninger til meg, og er alltid interessert i å gjøre det enda bedre, sier han.

– Å vurdere egen innsats er sjeldent en god ting. Det er interesse for meg fra høyere nivå enn 2. divisjon. Om børsen ikke er så bra, så er det betryggende at lag fra 1. divisjon liker spillet mitt. Jeg vet ikke hvilken kompetanse de journalistene som vurderer meg sitter på, sier den 23-årige midtbanespilleren.

Det har uansett vært uaktuelt å bytte klubb for vestlendingen.

Glad i Hamar

– Jeg har blitt glad i Hamar og folkene her. Jeg ønsker å gjøre det så godt som mulig med HamKam, sier han.

Nordfjordeid-gutten innrømmer at det har vært tøft å se Elverum styre mot opprykk etter en bunnsolid vårsesong.

– Elverum har vært sterke, mens vi ikke har hatt god nok flyt og marginer med oss. I noen kamper har vi ikke vært gode. Vi hadde et uttalt mål om å rykke opp, og er selvsagt skuffet over å ligge så langt bak.

På spørsmål om hvor store opprykksmuligheter HamKam har nå, kjører arbeidsmauren en kortspill-sammenligning.

– At vi tar igjen Elverum nå, er omtrent like sannsynlig som å få fire strake royal street flush i poker, sier han.

I dag møter HamKam Gjøvik/Lyn på bortebane klokken 16. Kampen kan du følge live på h-a.no.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.