Tidligere i sommer satte sprinteren Jonathan Quarcoo ny personlig rekord på 100 meter.

Den nye tiden er solide 10.22 sekunder. Det er den tredje raskeste tiden av en nordmann.

Likevel, tiden er et lite stykke unna de aller beste i Europa, som er de han skal bryne seg mot under mesterskapet i Berlin. Mandag løper Quarcoo 100 meter forsøk, mens det onsdag er forsøk 200 meter.

Ikke satt seg mål

Og Quarcoo selv har heller ikke satt seg noen resultatmål.

– Løper jeg ned mot pers, så vil jeg si meg fornøyd. Det synes jeg. Det avhenger av vinden og alt, men jeg har ikke satt meg konkrete mål, sier han.

Han erkjenner at han har høye forventninger til seg selv, men føler ikke det er nødvendig at han setter seg noen store mål.

– Det er unødvendig på mange måter, men jeg må bare løpe så fort som mulig, samme hva man har som mål. Det er det eneste jeg får gjort, smiler Quarcoo.

Trener Mette Karin Ninive er tydelig på at man ikke skal stille noen høye krav til Quarcoo under mesterskapet. Hun er tydelig på at han er med for å lære.

– Jeg tror det er viktig at vi ikke presser på og forventer for mye, og lager presset for stort. Vi må være realistiske. Det er kjempeviktig. Hvis han klarer å løpe et godt løp mot pers, og så får vi se hvor langt det holder. Hvis du har helt urealistiske forventninger, det blir ikke bra, sier Ninive til HA-sporten.

Har lyktes før

Den siste tiden inn mot mesterskapet har lett trening vært oppskriften som forhåpentligvis skal gi Quarcoo formtoppen.

Ninive forteller at de har trent spesielt på startene den siste tiden.

– Nå har vi hatt veldig lett trening i det siste, og så må vi ha noen få økter med høyere intensitet, og da er starter fint. Ikke store mengder, men litt for å holde spenningen oppe. Ellers har det vært lite trening for å prøve å få en formtopp. Det er ingen lett sak, men vi har gjort det før og lyktes da. Så får vi håpe at det går bra.

Quarcoo er naturligvis spent før mesterskapet braker løs, men han forteller at han har vært flink til å koble av og ikke tenke mye på at han skal ut mot Europas beste utøvere i Berlin.

– Jeg prøver bare å slappe av når jeg ikke er på trening, tenke på alt mulig annet. Så får vi se om jeg blir inspirert når jeg kommer dit, smiler Quarcoo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.