Med en volleykanon var det 20-åringen Runar Espejord som scoret kampens første mål på tampen av første omgang, før innbytter Sofien Moussa fastsatte resultatet til 2-0 like før full tid.

– Vi vant fortjent i dag, sa TIL-trener Bård Flovik til TV 2.

Det var imidlertid Magnus Andersen som burde sendt det rød- og hvitkledde hjemmelaget i føringen da han misset en kjempesjanse etter 33 minutters spill. Gjermund Åsen slo et godt innlegg, og på bakerste stolpe skulle Andersen bare bredside ballen i mål fra noen få meters hold, men TIL-spilleren kom i for stor fart og klarte utrolig nok å sende ballen langt over målet til Espen Bugge Pettersen.

Da var det godt at Espejord hadde stilt inn scoringsfoten og lot hjemmelaget få med seg et inspirerende overtidsmål inn i garderoben i pausen. Norbye slo et perfekt innlegg fra høyrekanten, og bak i feltet lå Espejord som klinket til på hel volley og sendte ballen i det lengste hjørnet, utakbart for Godset-keeperen.

Gamst tilbake

Det var et mer ivrig Godset-lag som kom på banen etter pause, og Mohammed Abu var farlig frampå fire minutter ut i annen omgang. Gnisten i Godset-laget varte likevel ikke altfor lenge, og det neste høydepunktet på Alfheim kom da 34 år gamle Morten Gamst Pedersen ble byttet inn for Mikael Norø Ingebrigtsen i det 66. minutt.

Vadsø-mannen fikk sin re-debut for Tromsø, til stor jubel fra hjemmepublikummet.

– Det var morsomt å spille igjen. Det var deilig, for det er lenge siden sist. Det er godt å være med å bidra, og det er en god gjeng her som har lyst til å bli bedre, sa 34-åringen etter kampen.

Målgivende av Lehne Olsen

Det var ingen stor annen omgang på Alfheim, verken sett med TIL- eller Godset-øyne. De blå fra Drammen trykket på helt mot slutten, og Bismark Adjei-Boateng var svært nær å utligne to minutter før slutt, men i stedet var det Tromsø som gikk opp til 2-0 like etterpå da Moussa fikk stå alene og heade i mål et godt innlegg fra tidligere Godset-spiller Thomas Lehne Olsen.

– Vi fikk ikke noe balltempo. Tromsø forsvarte seg godt, og vi klarte ikke å gjøre noe med det. Vi skal prestere bedre enn dette her, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

Petter Vaagan Moen kom inn og spilte de siste drøye 30 minuttene for Strømsgodset.

Godset må sies å være på etterskudd med sine fire poeng på fire kamper, mens Tromsø står med seks poeng og har ennå ikke tapt.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00