Med en volleykanon var det 20-åringen Runar Espejord som scoret kampens første mål på tampen av første omgang, før innbytter Sofien Moussa fastsatte resultatet til 2-0 like før full tid.

– Vi vant fortjent i dag, sa TIL-trener Bård Flovik til TV 2.

Det var imidlertid Magnus Andersen som burde sendt det rød- og hvitkledde hjemmelaget i føringen da han misset en kjempesjanse etter 33 minutters spill. Gjermund Åsen slo et godt innlegg, og på bakerste stolpe skulle Andersen bare bredside ballen i mål fra noen få meters hold, men TIL-spilleren kom i for stor fart og klarte utrolig nok å sende ballen langt over målet til Espen Bugge Pettersen.

Da var det godt at Espejord hadde stilt inn scoringsfoten og lot hjemmelaget få med seg et inspirerende overtidsmål inn i garderoben i pausen. Norbye slo et perfekt innlegg fra høyrekanten, og bak i feltet lå Espejord som klinket til på hel volley og sendte ballen i det lengste hjørnet, utakbart for Godset-keeperen.

Gamst tilbake

Det var et mer ivrig Godset-lag som kom på banen etter pause, og Mohammed Abu var farlig frampå fire minutter ut i annen omgang. Gnisten i Godset-laget varte likevel ikke altfor lenge, og det neste høydepunktet på Alfheim kom da 34 år gamle Morten Gamst Pedersen ble byttet inn for Mikael Norø Ingebrigtsen i det 66. minutt.

Vadsø-mannen fikk sin re-debut for Tromsø, til stor jubel fra hjemmepublikummet.

– Det var morsomt å spille igjen. Det var deilig, for det er lenge siden sist. Det er godt å være med å bidra, og det er en god gjeng her som har lyst til å bli bedre, sa 34-åringen etter kampen.

Målgivende av Lehne Olsen

Det var ingen stor annen omgang på Alfheim, verken sett med TIL- eller Godset-øyne. De blå fra Drammen trykket på helt mot slutten, og Bismark Adjei-Boateng var svært nær å utligne to minutter før slutt, men i stedet var det Tromsø som gikk opp til 2-0 like etterpå da Moussa fikk stå alene og heade i mål et godt innlegg fra tidligere Godset-spiller Thomas Lehne Olsen.

– Vi fikk ikke noe balltempo. Tromsø forsvarte seg godt, og vi klarte ikke å gjøre noe med det. Vi skal prestere bedre enn dette her, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

Petter Vaagan Moen kom inn og spilte de siste drøye 30 minuttene for Strømsgodset.

Godset må sies å være på etterskudd med sine fire poeng på fire kamper, mens Tromsø står med seks poeng og har ennå ikke tapt.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.