Stein Olav Snesrud er på plass i Pyeongchang i Sør-Korea. Landslagssmøreren fra Furnes er forberedt på veldig lange dager og store temperatursvingninger.

– Vi har hatt folk der en stund, og det svinger veldig temperaturmessig. Nå er det kaldt, mens det er spådd varmegrader lørdag. Dette blir spennende, sier Stein Olav Snesrud, som er smører for langrennslandslaget.

Han har vært med i det norske smøreteamet siden 2011-12-sesongen, og har noen mesterskap i beltet. Han er forberedt på bra trøkk.

– Alle er litt ekstra skjerpet når det er mesterskap. Vi merker at det betyr litt mer. Det blir jobb fra tidlig morgen til sen kveld. Men slik er det i dette yrket, sier Stein Olav Snesrud.

I OL har han ansvaret for skiene til Heidi Weng, Hans Christer Holund og sprinteren Pål Golberg.

– Jeg har hatt ansvaret for skiene til Heidi Weng siden jeg begynte i denne jobben. Vi kjenner hverandre godt, og jobber bra sammen.

Det blir ingen norsk smøretrailer i Pyeongchang.

– Det var aldri aktuelt. Det er ikke lagt opp til plass på stadion. I Sotsji hadde vi traileren, men den sto ikke på stadion. Vi skal jobbe i containere, og det er en liten nedtur. Men vi skal få til gode ski uansett, sier Snesrud.

Det norske smøreteamet sjekket inn 140 kolli da Snesrud & co. reiste til Sør-Korea. Da var en del av utstyret allerede sendt.

– Det er mange kolli, og mye logistikk.

Ivar Stuan gleder seg også til OL. Sportssjefen i kombinert, som er bosatt i Løten, innrømmer at sesongen har vært over all forventning – så langt.

– Målet er å være med i gullkampen i alle tre øvelsene i OL. Det har vi potensial til. Det er mye trygghet i gruppa nå, sier Ivar Stuan.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00