For Simen Sveen ble det en tung dag i løypene på Lillehammer. Ring-løperenendte på 23. plass over tre miniutter bak de beste. Sveen hang bare med i noen få kilometeren på den første klassiske delen av rennet. Og han kom heller ikke tilbake etter skibyttet. Han fikk likevel ikke mer enn fem nordmenn foran seg på resultatlista, men avstanden fram var langt ifra beroligende.

Og helt foran ble det gått styggfort.

Og nok en barriere ble brutt for 21-åringen på Lillehammer søndag.

Få hadde trodd Klæbo skulle henge med i 30 kilometer i de tøffe løypene på Lillehammer. Selv ikke hovedpersonen.

– Jeg hadde ikke drømt om å være med å kjempe om seier på 30 kilometer i den løypa her, sa Klæbo til NRK etter nok en verdenscupseier.

Jobbet med hodet hele veien

Seieren på 30-kilometeren var hans femte seier på rad denne verdenscupsesongen. Og på en like overbevisende måte som de fire første. Klæbo bet seg fast gjennom alle de tøffe rundene, men så ut til å miste seieren da Sundby rykket i den lengste bakken på den siste runden.

Men 21-åringen kom tilbake i den siste bakken før stadion, og var helt overlegen inn på oppløpet.

– Jeg måtte prøve å riste av meg så mange som mulig og klarte det nesten. Men det er en umulig mann fra Trøndelag vi har å gjøre med. Han gjør akkurat som han vil på slutten der, sa Sundby.

Klæbo slet tungt for å henge med hele veien.

– Jeg tok bakke for bakke, da jeg kom på stadion på hver runde var mål på toppen. Jeg jobbet med hodet mitt hele veien.

– Det er utrolig hva som har skjedd den tiden her. Det har gått veldig på skinner. Nå gleder meg til å komme hjem, gliste Klæbo.

Firedobbelt

Martin Johnsrud Sundby prøvde seg på et langrykk i den tøffeste bakken på den siste runden. Han klarte å riste av seg de fleste av konkurrentene, og fikk også en luke ned til Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund som var nærmest.

Men forspranget på rundt seks-sju sekunder skulle vise seg å ikke være stort nok. Klæbo tok kraftig innpå Sundby i bakkene nedover og i den siste bakken var han tilbake i ryggen.

Klæbo var suveren på oppløpet, Sundby tok andreplassen, mens Hans Christer Holund ble nummer tre og Simen Hegstad Krüger tok fjerdeplassen.

16 mann, fem av dem norske var med i teten etter 15 kilometer og skibytte, etter god fart på den klassiske delen.

Farten var ikke mindre på skøytedelen. Franske Maurice Manificat og Holund prøvde begge å kjøre feltet hardt i motbakkene, men Klæbo klarte å klore seg fast på halen og var plutselig tilbake i tet med to runder igjen.

Det var han også etter 30 kilometer.

HER ER RESULTATENE

1) Johanns Høsflot Klæbo, Norge 1.16.47,1, 2) Martin Johnsrud Sundby, Norge 0.01,3 min. bak, 3) Hans Christer Holund, Norge 0.06,8, 4) Simen Hegstad Krüger, Norge 0.10,9, 5) Maurice Manificat, Frankrike 0.11,3, 6) Alex Harvey, Canada 0.13,1, 7) Iivo Niskanen, Finland 0.16,2, 8) Aleksej Tsjervotkin, Russland 0.37,7, 9) Sergej Ustjugov, Russland 0.42,2, 10) Alexander Bolsjunov, Russland 0.59,6.
Øvrige norske: 22) Sindre Bjørnestad Skar 3.07,6, 23) Simen Andreas Sven 3.08,5, 37) Anders Gløersen 5.11,9, 38) Mattis Stenshagen 5.12,4, 44) Johan Hoel 5.46,5, 49) Finn Hågen Krogh 6.40,6.
Brutt: Chris Jesperen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Sjur Røthe.

(©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00