Johannes Wiken er primus motor for supersprinten, med Vang Skiløperforening som teknisk arrangør. Her blir det muligheter for skiløpere i alle aldre.

- Det er frafall i langrenn også, og jeg tror tror slike renn kan være med på å stoppe frafallet. Her er det action og stor fart. Variasjon er viktig, tenker jeg. Dette er show, og veldig publikumsvennlig, sier Johannes Wiken.

Les også: Vant klassen sin i Ungdomsbirken

Mandag var det 100 påmeldte, men Wiken håper på flere.

- Det blir prolog og finaleheat for junior og senior.

Norges raskeste med langrennsski på beina, Ludvig Søgnen Jensen, skulle opprinnelig gå, men er blitt skadet. Han tar likevel turen til Gåsbu. Han har pers på 11.03. Verdensrekordholderen på 100 meter på ski er italienske Emanuele Becchis med 10,78.

Hamar Skiklubb-løperen Kristoffer Kvarstad, som var på laget som tok junior-NM-sølv på stafett i helga, er en av dem som skal prøve seg på den uvante distansen onsdag. 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.