– Dette var først og fremst veldig imponerende av Kim Rune i konkurranse med verdens beste hoppere i en av de mest prestisjetunge konkurransene i verden. Og nivået var veldig, veldig høyt, sier landslagssjef Thomas Harstad.
Kim Rune står utenfor landslaget, men ble beste nordmann med 92 poeng i superfinalen, og hadde bare svenske Sven Thorgren (96 poeng) og amerikaneren Sage Kostenburg (92,6 poeng) foran seg på resultatlista.
Var nær ved å gå til topps
Landslagssjef Thomas Harstad mener Kim Rune var svært nær å vinne hele konkurransen.
– Hadde han ikke falt på det siste hoppet, hadde han tatt førsteplassen, tror Harstad etter sesongen første konkurranse i verdenscupen.
– I det siste hoppet i finalen prøvde jeg meg på et hopp jeg aldri har forsøkt før. Jeg gikk for gull, men måtte snu meg rundt i landingen, forteller Kim Rune om trippel 1440-hoppet han falt på.
De 92 poengene han sikret tredjeplassen med, var et switch backside 1260-hopp.
Superfornøyd
Når vi ber Kim Rune sette ord på det han leverte i konkurransen, er han full av superlativer.
– Dette var helt sinnssykt stort. Jeg er superfornøyd etter en stor dag med mange run, og dette er noe av det beste jeg har gjort som snowboardkjører. Det har vært en fantastisk opplevelse, forteller 25-åringen til HA-sporten.
I de tre innledende rundene slo Kim Rune ut henholdsvis Air & Style-vinneren fra 2011 Ulrich Badertscher, Nick Baden og Tor Lundstrøm i mann mot mann-duellene.
Halfpipe i OL
Etter å ha feiret tredjeplassen i Beijing dro Kim Rune Hansen videre til USA for å trene og konkurrere.
Kim Rune har allerede tatt mål til OL-dressen, men må ha resultater å slå i bordet med for overbevise Norges olympiske komité om at han har noe å utrette i Sotsji.
Coffer Mountain
– Nivået til Kim Rune er høyt nok, men han trenger noen resultater å vise til, og derfor drar han til Coffer Mountain i USA for å konkurrere, sier Thomas Harstad.
På FIS-kalenderen stor Coffer Mountain oppført fra 18.- 22. desember, og forhåpentlig kan Kim Rune sikre seg noen gode resultater i julegave som gir OL-plass.
Norge stilte med fem deltakere i Beijing lørdag. Torger Bergrem kom også til superfinalen, der han ble nummer fire.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00