For å få til én million kroner i pluss må det komme mellom 6.000 og 7.000 tilskuere totalt i løpet av fire NM-dagene.

– Vi håper jo på det. 750.000 kroner er nok et mer realistisk tall, men vi sikter uansett høyt og er optimister, sier Gudbrand Skraastad, som er leder av organisasjonskomiteen, og legger til:

Penger på bok

– Det er viktig med et bra økonomisk resultat, slik at alle de frivillige føler at det er verdt alle timene de legger ned. Vi må ha penger på bok, og for klubben er det en enorm trygghet selvfølgelig. Nå har vi en preppemaskin som er sliten, og som kanskje må byttes ut snart. Da er det godt å ha penger på bok. 

Tidligere har Vang Skiløperforening sittet igjen med mellom 400.000 og 500.000 kroner etter NM.

– Det ser bedre ut nå, men så legges det også ned en enorm jobb av mange for å få til dette, sier NM-general Gudbrand Skraastad.

Han har hatt travle dager, og det kommer til å gå i 100 til over helga. Det er mye som skal ordnes.

Nære VM-standard

– Jeg er litt bekymret over utviklingen, for NM på ski er blitt voldsomt stort. Arenaprodusent Erik Martinsen mener at dette er opp mot VM-standard, og over verdenscup. Dimensjonen på arrangementet er stort, og det kreves veldig mye jobb. En arrangør må ha dyktige frivillige, og mange av dem må være håndverkere, som elektrikere, rørleggere og snekkere. Det er mye rigging. Totalt har vi hatt opp mot 40 håndverkere i sving, sier Gudbrand Skraastad, og gir et eksempel på dimensjonen på arrangementet:

Stort strømbehov

– Det går med 800 kilowattimer med strøm. Det er veldig mye, og tilsvarer gjennomsnittsbruken i 50 eneboliger. Skiforbundet kommer med to smøretrailere som skal ha mye strøm, i tillegg til alle smørebodene. I tillegg skal serveringsteltet varmes opp, og det er to storskjermer som krever mye, sier NM-general Gudbrand Skraastad.

Torsdag er det NM-sprint.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00