Under Romerikslekene løp han også på 10,21. Da var vinden +2,8. Torsdag kveld viste vindmåleren +2,2. Godkjent vind er +2,0.

- Dette var veldig bra. At det var litt for mye vind var synd, men det får ikke jeg gjort noe med. Dette er utendørsidrett, sier 20-åringen, og fortsetter:

- Dette var veldig moro, og viser at vi har gjort mye riktig med treninga i vinter og vår. Hvor fort det kan gå er vanskelig å si.

- Starten på sesongen har vært veldig bra, og nå må vi bygge videre på det.

VM-kravet er 10,12.

- Det er veldig spennende, sier Jonathan Quarcoo, som har 10,39 som pers.

20-åringen er en utøver som har vært borti det meste.

– Jeg har spilt sjakk, håndball, fotball, drevet med svømming og turn. Jeg har også vært med på skihopping og langrenn.

– Nå begynner du vel også å lukte på en landslagsplass?

– Jeg har god kontakt med sportssjef Håvard Tjørhom i Norges Friidrettsforbund, men om jeg blir tatt opp på landslaget må du spørre ham om, sier 20-åringen.

– Han er fantastisk fyr. Vi får se hvordan det blir med ham i fortsettelsen, sier Tjørhom til NTB.

Tiden er den tredje beste oppnådd av en nordmann gjennom tidene. Kun Jaysuma Ndure (9,99) og Geir Moen (10,08) har løpt fortere.

Norna-Salhus-løper Salumu Kashafali var nærmest å matche Quarcoo på Bislett torsdag. Han ble klokket inn til 10,46. Det var to hundredeler bedre enn hans personlige rekord.

Emil Oustad ble nummer sju på 800 meter, som også var nasjonal øvelse, med 1.51,13.

Sigurd Ruud Skjeseth ble nummer seks på 3.000 meter med 8.13,59. Persen er på 13.06.

- Jeg prøvde et litt annet løpsoplegg, og jeg er fornøyd med tida, sier Orion-løperen, som hadde klubbkameraten Even Brøndbo Dahl som hare.

På 200 meter ble Carl Emil Kåshagen fra Moelven nummer sju med 21,78.

- Jeg følte meg veldig bra på oppvarminga, så jeg er skuffet over tida, sier modølen.

Tonje Fjellet Kristiansen fikk bokført 12,31 på 100 meter, og ble nummer fem.

- Jeg håpet på mye bedre, men det er i hvert fall sesongbeste, sier Orion-jenta.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.