Jonathan Quarcoo ble nummer fire i sitt forsøksheat på 200 meter med 20,60. Så ventet noen spennende minutter mens de andre 200-meterløperne gjorde unna sine heat. 

Til slutt var Orion-sprinteren bare seks små hundredeler unna en semifinaleplass.

David Lima og Alex Wilson gikk videre på tid med 20,54. De tre beste fra hvert heat pluss de tre beste tidene gikk videre til semifinalen.

Mens Jonathan Quarcoo sitt heat hadde motvind (0,6) hadde flere heat medvind (+0,7) på sin 200 meter.

– Vinden har nok litt å si, men jeg er ikke bitter. Dette er utendørsidrett. Jeg har fokus på det jeg får gjort noe med. Dette var uansett en morsom opplevelse, sier Jonathan Quarcoo, og fortsetter med neste store mål:

Fersk i gamet

– OL om tre år er neste store mål, helt klart. Du må huske at jeg er fersk i gamet, og jeg har stor tro på at jeg kan utvikle meg mye på tre år. I OL må målet være å komme til minst en semifinale. Jeg har mye å gå på, og denne VM-muligheten har gitt mersmak, sier en offensiv Jonathan Quarcoo, og fortsetter:

– Det er veldig motiverende å se at jeg ikke er så langt bak eliten som jeg trodde da jeg kom hit. Det tar jeg med meg videre.

Dette sa han om løpet i London: 

– Jeg er veldig godt fornøyd med svingen. Den satt absolutt. Det var veldig bra i 150–170 meter egentlig. Da føltes det konge. På slutten ble det tungt. Det er raske baner og gode folk rundt meg. De kom fort på de siste meterne. Det var ikke slik at jeg stivnet. Det var bare at de tre beste i heatet hatt litt mer å gi på med, sier den raske Orion-sprinteren.

Mer styrketrening

Han har flere tanker om vegen videre:

– Jeg kan med fordel trene mer styrke. Det er snakk om eksplosiv styrke. Da blir det mer å ta i med. Teknikken jobber vi med hele tiden, og den blir bedre og bedre.

Jonathan Quarcoo forteller at han fått mange gode tilbakemeldinger denne sesongen.

– Jeg har fått bra tilbakemeldinger. Det virker som folk og Norge har lyst til å få opp en mann på formel 1-distansen også. Det er gledelig. Folk ønsker meg all mulig lykke til på ferden, sier 20-åringen. 

Han reiser fra VM og opphold på luksushotell i London til soving i campinghytte under junior-NM i Harstad til helga.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00