- Dette var utrolig moro, og jeg er kjempefornøyd. Det var skikkelig mye oppstyr etterpå med flere tv-kanaler. Dette er det største jeg har vært med på tidligere, sier Jonas Ellingsen til HA-sporten.

Jonas Ellingsen, som er en av de beste klubbrytterne i Norge, var plukket ut som en av to ryttere fra Norge. Det er TV 2 og Statoil ASA som har søkt etter klatretalenter i vår.

– De plukker ut unge ryttere etter resultater. Dette er fjerde året de sender ryttere til dette rittet. Jeg har søkt tidligere også. Det var utrolig moro å komme med nå, sier Jonas Ellingsen.

Jonas Abrahamsen fra Skien vant søndagens ritt.

L’Etape du Tour er et ritt som samler 10.000 deltakere hvert eneste år. Løypa er som nevnt identisk med den 18. etappen, opp Col d’Izoard (2.360 meter over havet), i Tour de France.

Som nevnt er Jonas Ellingsen en av de beste klubbrytterne i Norge. Han ble nummer 26 i både Sundvollen Grand Prix og Ringerike Grand Prix. Dermed ble han beste klubbrytter totalt den helga.

Nå er neste mål klart.

Han vil sykle så bra at han kommer med på et kontinental-lag. Det vil åpne mange dører.

– Jeg snakket med noen lag etter forrige sesong, og var veldig nære kontrakt med et lag. Dessverre kuttet de ned fra 13 til 11 ryttere. Det var veldig nære. Nå syklet jeg bra her, og bra i Tour de Hallingdal, hvor jeg var klart beste klubbrytter. Jeg håper på en kontrakt nå, sier Ellingsen, og fortsetter:

– Det åpner seg nye dører hvis jeg får kontrakt med et slikt lag. Da får jeg kjøre Tour of Norway og Tour des Fjords, i tillegg til flere ritt utenlands.

23-åringen, som sykler for TVK, er fersk i sykkelsirkuset.

– 2014 var den første sesongen jeg satset, så jeg er veldig fersk, og det har vært mye å lære. Jeg lærer fortsatt, sier Ellingsen, som måtte kutte ned på studiene.

Han studerer til sivilingeniør innen bygg og miljøteknikk på NTNU i Trondheim.

– Jeg studerer på deltid nå. Noe annet går ikke. Det blir mye trening. Jeg ligger på rundt 1.000 timer i året, og har gjort det de tre siste sesongene, sier 23-åringen, som er en utpreget klatrer.

– Jo brattere, jo bedre. Jeg elsker høydemeter. Jeg jobber for å bli bedre til å kjøre i felt, og posisjonere meg riktig, sier Jonas Ellingsen.

Nå skal han være sammen med familien i Frankrike en uke. Han skal trene mye, men skal se en Tour de France-etappe live.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.