For knapt to uker siden ble det offentliggjort at Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen tar over ansvaret for landslaget i ishockey etter VM neste år. Johansen ønsker foreløpig ikke å uttale seg om endringen.

– Det får vi ta når jeg kommer hjem, sier Johansen til NTB onsdag.

Landslagssjefen er for tiden i Wien hvor han følger Norges U20-gutter i VM, og han kommer hjem først etter Arosa-turneringen i Sveits søndag.

Johansen har hatt ansvaret for landslaget siden 2001. Han har holdt Norge i elite-VM de siste ti årene, og tatt Norge til to OL-turneringer.

Turnering

Til helgen avslutter Roy Johansens landslagsgutter 2015 med firenasjonersturneringen i idylliske Arosa i Sveits. Noen idyll på isen blir det neppe.

Norge gikk ubeseiret gjennom forrige landslagsturnering på hjemmebane. Ungarn, Frankrike og Danmark ble slått med klare sifre. Den gang fikk mange «nye» spillere prøvd seg. Nå er troppen litt mer toppet, men det vil fortsatt være kamp om å komme med på et VM-lag. Etablerte spillere som Patrick Thoresen er dessuten med igjen.

– De som ikke er med i Arosa-turneringen er Ole-Kristian Tollefsen, Ken André og Mathis Olimb. Resten er spillere som alle er aktuelle for en VM-tropp, sier Johansen.

God motstand

Färjestad-backen Tollefsen har pådratt seg en ny skade, mens Mathis Olimb akkurat har skiftet klubb fra KHL og Jokerit til sveitsiske Kloten. Yngstemann Olimb er opptatt med spill i tysk liga for Düsseldorf.

– Vi får to bra kamper mot kvalifisert motstand uansett. Denne turneringen går over noen få dager. Det er flott i Arosa så ved siden av kampen får vi en fin opplevelse sammen. Troppen kommer ned torsdag, så vi får to treninger før den første kampen, sier Johansen.

Norge møter vertsnasjonen Sveits fredag, men lørdag blir det finale eller kamp om 3.-plassen mot enten Slovakia eller Hviterussland. (©NTB)Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.