Prisen til to av Hedmarks største idrettstalenter hvert år skal deles ut 12. januar, men det er før 8. desember at grunnlaget legges, ved at alle kan sende inn sine forslag til kandidater.
Deretter plukker en fagjury, bestående av tidligere toppsvømmer Irene Dalby, Viggo Sundmoen og Odd-Steinar Pedersen fra Hamar Olympiske Anlegg og sportsredaktør Rune Steen Hansen i HA, ut de ti som er i finalefeltet.
Utøverne som nomineres skal i løpet av 2012 ha vist et høyt nasjonalt nivå i sine årsklasser, og juryen legger senere vekt på at utøverne har et potensial til å slå gjennom internasjonalt.

Meritterte vinnere

Årets sesong er den tiende i rekka, og idrettsprisen i Hedmark har virkelig vist hvilket nivå det er på den lokale idretten.
Tidligere vinnere har etterpå gått hen og blitt norgesmestere, verdensmestere, landslagsspillere, en OL-vinner og en verdensrekordholder i form av råsterke Carl Yngvar Christensen.
Tidligere HamKam-spiller Petter Vaagan Moen vant prisen i 2005. Han fortalte i fjor at prisen var viktig motivasjon:
«Det var den første prisen jeg har vunnet. Det var selvfølgelig stort å vinne etter å ha vært nominert i flere år. Jeg husker jeg var stolt da jeg som vinner sto på scenen med Dan Børge Akerø foran hele Idretts-Norge».

Tidligere vinnere

2003: Kristoffer Sannvoll (skyting), Ragnhild Kvarberg (friidrett).
2004: Even Wetten (skøyter), Maren Romstad (friidrett).
2005: Petter V. Moen (fotball) Anne Marit G. Bjørn (skiskyting).
2006: Steffen Thoresen (ishockey), Therese Johaug (langrenn).
2007: Magne Dæhli (orientering). Karoline Brudvik Sanderud (svømming).
2008: Kim Rune Hansen (snowboard), Ingrid Stubsjøen (skyting).
2009: Ole Magnus Bakken (skyting), Maja Jakobsen (håndball).
2010: Elin Slaatmo (svømming), Carl Yngvar Christensen (styrkeløft).
2011: Gudmund Storlien (kombinert), Hilde Losgaard Landheim (langrenn/skiskyting).
2012: Send inn dine forslag til HA-sporten innen 8. desember ...
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.