Quarcoo senket persen sin med fire tideler til 20,39, noe som også er fem hundredeler bedre enn VM-kravet. Det la toppidrettssjef i friidrettsforbundet, Håvard Tjørhom, merke til.

– Quarcoo har hatt en fin utvikling. EM har vært et hovedmål for hans del, og han har truffet veldig bra med opplegget. Lørdag gjorde han et fantastisk løp i semifinalen, sier Håvard Tjørhom.

Han er veldig imponert over den jobben Quarcoo har gjort.

– Han er under stødig og god ledelse sammen med trener Mette Karin Ninive, og det samarbeidet fungerer veldig godt. Jeg er imponert over det de har fått til. Quarcoo har hatt en stigende form inn mot U23-mesterskapet, og her har han slått ut i full blomst. Det er veldig moro å se, sier Tjørhom til HA-sporten.

Blir lagt merke til

Han forteller at det er viktig at unge utøvere kommer opp og viser seg fram.

– Det er utrolig viktig for norsk friidrett. Hans prestasjoner blir også lagt merke til her nede. Folk kommer bort til trenerne for å høre hvordan han jobber. Det er viktig for oss å vise at vi kan. Sånne typer som Jonathan er også viktig i et lag. fordi han tilfører positiv energi. Nå skal han til VM, som blir en kjempefin læringsarena. Han må bare gi gass.

Hovedpersonen selv stresser ikke med at han skal til VM.

– Det blir en utrolig fin opplevelse, og en stor bonus for meg. Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå. Fokuset har vært på EM. Selvfølgelig blir det veldig spennende med seniormesterskap. Når jeg kommer hjem fra Polen skal vi legge opp et løp fram til VM, slik at forberedelsene blir best mulig, forteller Quarcoo.

Ble sliten i finalen

Han har hatt fokus på 100-meterkravet til VM, men det var på 200 meter at han kvalifiserte seg.

– Jeg føler egentlig at jeg er bedre på 200, men jeg har løpt mest 100 meter, fordi det har vært flest konkurranser der.

Han er ikke skuffet over at det ikke ble medalje på 200 meter, slik det ble på 100.

– I finalen var jeg veldig sliten etter alle løpene. Jeg bommet i starten, og da ble det stress. Det er jo litt kjedelig med 4.-plass, men jeg skal ikke deppe så lenge jeg klarte VM-kravet, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.