Oppgjøret ble stoppet etter annen periode på grunn av hull i isen. Norges Ishockeyforbund opplyser på Twitterat arrangøren av turneringen vil holde et møte klokken 23 fredag kveld for å konkludere hva som skal skje videre.

Norge fikk en elendig start på naboduellen mot danskene, som ledet 2-0 etter 6.40 minutter. Michael Haga reduserte 10 sekunder senere, og det ble startskuddet på en målrik kveld for hans del.

Den hektiske åpningen fortsatte da Søren Nielsen ga Danmark 3-1 før de første åtte minuttene var unnagjort. Stillingen holdt seg fram til den første pausepraten, men etter hvilen slo Norge knallhardt tilbake.

I overtall gjorde Haga nok et reduseringsmål etter 25.57, mens Sondre Olden utlignet til 3-3 drøyt to minutter senere. Bare 13 sekunder etterpå fullførte Haga sitt hattrick og tok Norge i ledelsen for første gang i kampen.

Petter Thoresens lag åpnet turneringen i Klagenfurt med 2-0-seier over Frankrike torsdag. Det er blitt sagt at kampene i Østerrike kan bli avgjørende for hedmarkingens framtid som landslagssjef. Han er på utgående kontrakt, og generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund har tidligere uttalt at turneringen er viktig med tanke på om Thoresen fortsatt er landslagssjef etter at årets VM i Slovakia mai er over.

Norge skal etter planen møte Østerrike lørdag.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.