Ivar Rønningen føler seg ikke rettferdig behandlet i prosessen hvor Rolf Høgmo ble ansatt som ny keepertrener.

– Jeg er ikke imponert over hvordan HamKam og Rolf Høgmo har behandlet denne saken. Klubben ble enige med Rolf før de i det hele tatt hadde pratet med meg, sier Ivar Rønningen, som respekterer avgjørelsen, men likevel ser det som svært vanskelig å fullføre kontrakten sin ut sesongen.

- Ville ikke gå bak ryggen

– Hvis prosessen hadde vært gjort på en ordentlig måte og Rolf hadde klarert situasjonen med meg før han takket ja, hadde jeg selvfølgelig ikke slutta på dagen, sier Rønningen.

– Det er HamKam som tok kontakt med meg, og jeg har forholdt meg til det, sier Høgmo.

Stein Arne Ingelstad mener situasjonen kunne vært løst bedre.

– Jeg ser at prosessen kunne vært gjort annerledes og at ting kunne vært håndtert bedre i en annen rekkefølge. Det har aldri vært intensjonen å gå bak ryggen på Ivar, sier Ingelstad.

Marius Overmo blir keepertrener på A-laget ut sesongen.

Etter seks år som keepertrener i Fredrikstad og Lillestrøm er Rolf Høgmo tilbake i HamKam fra 1. januar 2016.

– Jeg var egentlig i samtaler med Lillestrøm om å forlenge kontrakten min der, men etter flere samtaler med HamKam kjente jeg at det var noe som trigget meg veldig. Jeg er jo HamKam-gutt og er veldig glad for å være tilbake, sier Høgmo.

TREDELT STILLING

Høgmo ansettes i en 70 prosent stilling i HamKam yngres avdeling som keeperansvarlig og spillerutvikler. Innenfor stillingen i yngres leies han ut 20 prosent som keepertrener på Wang Toppidrett. De resterende 30 prosentene skal han jobbe for HamKam elite som keepertrener og analysesjef.

– Vi vet hva Rolf står for, og for oss er det et scoop å få han, sier daglig leder i HamKam yngres, Anders Langset.

– Denne signeringen er en veldig offensiv satsing fra hele klubben, en kjemperessurs å få inn, sier daglig leder i HamKam elite, Stein Arne Ingelstad.

Vil bli best i kretsen

Klubbens keepersatsing har vært så som så de siste årene, den vil Høgmo bygge opp til å bli kretsens beste.

– Jeg er veldig opptatt av keeperutvikling, og klubben signaliserer at de vil satse på egenproduserte keepere. Jeg har et mål om at HamKam i løpet av 2016 skal være ledende innen keepersatsing i Indre Østland Fotballkrets.

– Keeperopplegget vårt i HamKam har ikke vært optimalt de siste årene. Nå har vi et mål om at vi skal bli desidert best i fotballkretsen, og Rolf bidrar til et kjempeløft på den biten, understreker Langset.

Rolf Høgmo som har åtte år som keepertrener for yngres landslag bak seg ønsker også å bringe A-laget tilbake til gamle høyder.

– Jeg har trent Emil Holst, Tor Torgersen og Lars Jendal tidligere, og det er mye potensial der. Jeg skal prøve å bidra til at laget og klubben kommer tilbake på fotballkartet, sier Høgmo.

Wang-satsing blir viktig

Som keepertrener på Wang får Høgmo muligheten til å jobbe med HamKams unge keepere hele tiden.

– Det skjer mye positivt i klubben og Wang-satsinga er med på å gjøre hele pakka veldig interessant for meg. Da vil jeg kunne lage en helhetlig sportslig plan for alle HamKam-keeperne som er med der, sier Høgmo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.