Njål Berge forteller at de leter med det han kaller åpent syn.

Les også: Mener sportsutvalget må gå av

– Vi skanner markedet, og det kan komme en sportssjef nå. Det beste er selvfølgelig hvis treneren og sportssjefen kjenner hverandre, og enda bedre hvis de har jobbet sammen tidligere. Så handler det om hvilke kombinasjoner som eventuelt er ledig, og hvor mye det koster. Vi får se hvordan det utvikler seg. Sjur Rakstad-Larsen og Pål-Jan Stokke i sportsutvalget sjekker markedet, med god hjelp av agenter og andre ressurspersoner, sier styrelederen.

Tydelig rolle

Han er klar på at sportssjefen skal fylle en tydelig rolle.

– Han skal ikke sette premissene. Det vil være styret gjennom Sjur Rakstad-Larsen, og det vervet han har, som vil legge premissene. Slik er det i en årsmøtestyrt klubb. Jeg mener det viktigste for sportssjefen er å ha full kontroll på egne og andre spillere. En god dialog med Wang Toppidrett er også viktig. En sportssjef skal optimalisere spillergruppa både på kort og lang sikt.

Les også: Berglund vil ha Smirnov tilbake

Njål Berge forteller at økonomien er viktig her, og at ting må gjøres innenfor de rammene som ligger der. Men det kan bli aktuelt å omdisponere noen poster i budsjettet.

– Et alternativ er å bruke litt mindre enn planlagt på spillerstallen, og litt mer på trener og sportssjef. Vi får se hvordan ting utvikler seg videre, sier Berge.

Tidligst 1. mai

Styrelederen mener det ideelle er at ting er på plass 1. mai, men at det kan ta litt lengre tid på grunn av påsken.

– Det er nok snakk om tidligst 1. mai

– Kan det bli en utfordring at eventuelle nye spillere vil vite hvem som skal trene laget?

– Det er helt sikkert noen som glipper, men det er prisen vi må betale. Uansett er jeg helt sikker på at vi får et bra lag. Vi er jo allerede i kontakt med noen spillere.

Lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, har tidligere bekreftet at Eirik Børresen (Sparta) og Steffen Thoresen (Lørenskog) står på ønskelista. Steffen Thoresen har også bekreftet at det har vært dialog. Patrick Thoresen har også uttalt at Storhamar er et reelt alternativ neste sesong.

Nå har Patrick Thoresen spilt for den sveitsiske klubben ZSC Lions, som er ute av sluttspillet. Nå er han med landslaget i Oslo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.