Kenney Morrison kom til Hamar tirsdag ettermiddag, og gleder seg til å komme i gang.

– Ting skjer fort i denne bransjen. Jeg hørte om interessen fredag kveld, og lørdag ettermiddag hadde jeg bestemt meg, etter å ha snakket med foreldrene mine og kjæresten.

– Hva lokket deg?

– Dette blir en ny start for meg, og Europa er spennende. Storhamar leder serien, og kan ta både serie og sluttspill. Det er spennende. Alle vil vel spille på et lag som kan vinne noe, det trigger meg veldig, sier Kenney Morrison.

– En tovegsback

Det at Storhamar har flere kanadiere i stallen var også et pluss for 25-åringen.

– Det er trygt, og gjør ting enklere språklig, i hvert fall i starten.

– Hva kan du bidra med?

– Jeg er bra på skøyter, og har et greit skudd. Jeg vil kalle meg sjøl en tovegsback. Jeg tror det er viktig med både offensive og defensive kvaliteter, at totalen er bra, sier 25-åringen.

Storhamar hadde en amerikansk back på kroken, men han kunne ikke komme nå. Dermed ble det kanadiske Morrison, men lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, er tydelig på at Kenney Morrison ikke er noe andrevalg.

– Nei, vi jobbet med flere. Dette er en veldig bra back med erfaring fra flere AHL-klubber. Vi er kjempefornøyd med at han sa ja.

Calgary Flames-kontrakt

Kenney Morrison kommer fra spill i Quad City Mallards i East Coast Hockey League. Tidligere har han spilt for AHL-klubbene Chicago Wolves, Stockton Heat og Adirondack Flames. Han er 1,88 høy, veier 94 kilo og er høyrefattet.

Han var under kontrakt med Calgary Flames i 2015/16 og 2016/17, men fikk aldri noen NHL-kamper.

– Hockey er viktig for meg. Jeg var heldig og fikk spille universitetshockey, og etter hvert ble jeg proff. Jeg har jobbet hardt for det. Det er viktig å være ydmyk, ville utvikle seg hele tiden. Det håper jeg å gjøre her også, sier Morrison, som kan bli spilleklar allerede til kampen mot Stavanger torsdag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00