Storhamar har denne sesongen vunnet kun tre av elleve kamper i spilleforlengelse eller etter straffer. Det er en statistikk Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen langt fra er fornøyd med.

– De kampene vi har tapt i spill tre mot tre er ikke nødvendigvis tilfeldigheter, for da er det spill. Men straffer, der er det mer tilfeldig. Jeg liker ikke den måten å avgjøre kamper på, sier han.

– Små marginer

Ingen lag i eliteserien har tapt flere kamper etter sudden death.

På hjemmeis har Storhamar vunnet tre og tapt tre når kampene har gått til spilleforlengelse.

Det er poeng tapt som Sjur Robert Nilsen mener burde ha blitt værende på Hamar.

– Jeg synes det er små marginer for at det er seks rene seirer. Jeg kan ikke si at jeg synes vi vant poeng i noen av de seks kampene. Jeg sitter igjen med følelsen av at vi tapte to poeng, det må jeg si. De kampene synes jeg også vi har produsert nok til at vi kunne ha vunnet. Det har vært en del store målsjanser i de kampene.

Storhamar har også tapt fire kamper på egen is etter 60 spilte minutter. På spørsmål om denne hjemmestatistikken er bra nok, svarer Nilsen:

– Ser du på tallene og ser at vi har sju tap og elleve seire hjemme totalt, så er nok sju tap i overkant. Det er innafor hvis de seks overtidskampene blir rene seire, forklarer han.

Utvid tiden tre mot tre

Nå tar han til orde for at man fjerner straffeslagkonkurransene og heller får en avgjørelse i spill tre mot tre.

– Straffer har kommet mer for publikum. Når vi prater tre mot tre, så er det fortsatt lagspill. På straffer er det ikke det.

– Bør man utvide tiden i spill tre mot tre?

– Ja, det synes jeg. Jeg synes vi kan spille tre mot tre til det blir en avgjørelse. Jeg tviler på at det er mange kamper hvor det ikke kommer en avgjørelse med tre mot tre i løpet av 20 minutter. Tre mot tre, da er det spill. Det liker jeg. Straffer er ikke lagspill.

– Hva skiller et lag som vinner i sudden death og ikke?

– Det er ikke tilfeldigheter. Det er tre mot tre, annet spill, mer mann mot mann. Det handler om å ta muligheten da du får den. Har du to mot en framover og du skyter utenfor eller gjør en feil, så har du to mot en bakover. Det handler om å våge, samtidig som man må være smart, forteller Nilsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00