• VIL FORLENGE: Sjur Rakstad-Larsen ønsker å forlenge med Alexander Reichenberg. FOTO: Anders Bakkerud Larsen

Nærmest på egenhånd senket Alexander Reichenberg moderklubben Lillehammer med tre nydelige scoringer søndag.

– Dette var moro. Det er mye flaks inne i bildet at jeg setter de sjansene jeg får. Jeg synes jeg har hatt mye stang ut før i år, så det er deilig at jeg har litt stang inn også, forteller Reichenberg med et stort glis rundt munnen.

Hat trick-helten er inne i sitt siste år av kontrakten med Storhamar, og klubben vil veldig gjerne beholde Reichenberg.

Viktig å forlenge

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen forteller at de vil innlede samtaler ganske snart.

– Han er viktig. Vi kommer nok til å prøve å få til en avtale med ham ganske tidlig, forklarer sportssjefen.

Foreløpig har ikke klubben pratet med Reichenberg om en forlengelse av avtalen. Sportssjefen er klar på at det er et viktig signal å forlenge med landslagsspiller Reichenberg.

– Det er veldig viktig. Både ham, og det er viktig å signere egne unggutter som er på fart oppover. Det er sikkert noen klausuler ute og går, og det er greit hvis det er høyere ligaer, men ikke for å bare reise til Allsvenskan, forklarer han.

Stortrives i Storhamar

Det er Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen enig i. Heller ikke han mener det er et riktig steg å forlate Storhamar til fordel for spill på nivå to i Sverige.

– Reichenberg er veldig viktig for Storhamar å beholde. Og jeg tror det er viktig for Reichenberg å bli på Hamar. Alexander har potensial til å spille i bedre ligaer, men å reise til Sverige for å spille Allsvenskan for å ta det neste steget, det tror jeg ikke er veien å gå for ham, sier Nilsen.

Selv har ikke hovedpersonen tenkt på veien videre.

– Det er moro at de vil beholde meg. Jeg må høre hva kontrakten går ut på. Det er ikke noe jeg kan tenke på nå, for da går det rett til hodet på meg, sier han.

Han erkjenner at han har en drøm om spill utenlands.

– Drømmen er SHL. Men vi får se. Hvis den tid kommer, så hadde det vært kult. Men det er en veldig tøff vei dit, smiler han.

– Jeg er storfornøyd med å være her og alt rundt. Det er en hockey-by, så det er veldig gøy å spille her, forteller Reichenberg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.