Da TV 2-ekspertene leverte sine tabelltips før sesongen, var Erik Follestad Johansen den som satte Storhamar nederst på tips-stigen: Han satte klubben på 5. plass.

De endte riktignok på 3. plass i serien, men Asker-gutten mener han tidlig så hva som var galt i klubben.

- Jeg var i utgangspunktet kritisk til hvordan laget var satt opp. Det er ikke bare å hente to gamle spillere, og så tro at alt skal gå av seg selv. Da Storhamar var oppe og kriget om gull for to år siden, hadde de unge, sultne spillere. Det hadde de ikke i år, sier Follestad, som ikke er redd for å svinge sagen over klubbens sportsutvalg.

Nok er nok

- De må gå! 

- Hadde dette vært i næringslivet, der du har brukt masse penger, men ikke fått noe igjen, ville det fått konsekvenser. Jeg skjønner at de gjør det på frivillig basis, men det er ikke nok. 

Han mener at klubbens nye sportsutvalg må tenke helt annerledes enn hva Sjur Rakstad-Larsen og Pål-Jan Stokke har gjort.

- De må finne spillere under 30 år. Vi hadde det på samme måte i Vålerenga: Vi spilte seks finaler i to år på rad, og vi var der. Men vi følte at vi ikke hadde sultne nok importer. Dette må Storhamar tenke på, sier han.

Les også: HAs sportsredaktør slakter Storhamar

Smirnov-ros

Da Aleksander Smirnov ønsket en treårskontrakt, valgte styret å si nei til ham.

Den avgjørelsen imponerer ikke Follestad.

- Sasja burde ha få fortsatt i Storhamar. Han er én kamp unna semifinale i KHL, og det sier sitt om hva han får til. 

- Det så mørkt ut for noen år siden, men så kom Sasja og satte krav. Dersom du leverer som han har gjort, er det en selvfølge at du skal få fortsette, sier Follestad.

Sjur Rakstad-Larsen, som ikke ønsket å snakke med HA-sporten etter gårsdagens kamp, er ikke tilgjengelig for kommentar før i kveld. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.