Storhamar – Frisk Asker 7–2

Så var eventyret over: Patrick Thoresen forlater Storhamar til fordel for den russiske toppklubben SKA St. Petersburg.

Og avskjeden kunne ikke blitt bedre for Hamar-gutten: Familien på tribunen så ham leke med Frisk-backene, Martin Rønnild scoret tre mål, debutanten Josh Nicholls var strålende og scoret to mål.

Patrick Thoresen forlater et Storhamar-lag som står med åtte strake seirer, leder tabellen med fire poeng ned til Sparta – og et lag som han har vært med på å forme.

Ikke fornøyd

– Vi har tatt mange steg i riktig retning, men jeg synes fortsatt det er en del ting å forbedre, sier Thoresen til HA-sporten.

Han er - tross serieledelse - ikke fornøyd ennå.

– Under og overtallsspillet vårt har ikke vært bra nok. Og det har vært frustrerende i perioder. Men jeg synes vi har forbedret oss på å bli tøffere. Tidligere har det vært litt soft å møte Storhamar. Men sånn er det ikke lenger, for vi har mange som både tar og gir smeller. Vi er et at de tøffeste lagene.

endret mentalitet

Da HA-sporten spør Thoresen om hva som har vært høydepunktet denne høsten, venter han litt før han svarer:

– Det er vanskelig å svare ett enkelt høydepunkt, men det er nok at jeg har fått være med på å være en leder, en som har kunnet komme inn og ta ansvar. Og det å få være med på å skape et vinnende lag, sier Thoresen, som fortsatt vil stille krav til Storhamar-spillerne.

– Jeg forventer at spillerne fortsetter å sparke hverandre i ræva når det trengs. Storhamar har ikke vunnet en dritt på ti år, og da må  spillerne fortsette å stille krav til hverandre, sier han.

34-åringen kan komme til å returnere til Storhamar, men han vil ikke love noe. 

rønnild-ros

Martin Rønnild, som var Storhamars beste spiller søndag, er imponert over Thoresen. 

– Patrick setter standarden, han går foran, og han er en skikkelig leder. Han har vist oss veien, og så håper og tror jeg at alle vil fortsette slik, sier Rønnild. 

Han mener at Thoresen har vært viktig i treningsarbeidet. 

– Han er som en ekstra trener. Han vet hvordan det skal gjøres. Tidligere har det kunnet være en og annen dårlig trening, men nå har det blitt færre av dem. Det at vi har en så bred og sterk stall, har vært viktig for at alle pusher hverandre, sier han. 

Best i ligaen

Storhamar-trener Fredrik Söderström kaster seg på hyllest-toget av Thoresen.

– Det flotte med Patrick, er at han vet hvordan en gruppe som skal vinne, må bygges og hvordan man skal jobbe for å gjøre det best mulig sammen. Han er en «self made man», som vet hvordan man lykkes, sier Söderström.

Han innrømmer at han gjerne skulle sett at Thoresen bli.

– Det er klart det svir å miste seriens desidert beste spiller, men samtidig forlater han en gruppe som han har gjort veldig mye for, som er blitt bedre på grunn av ham. 

Tøffere

Svensken forteller at han satte seg to mål før sesongen: 

– Det ene var at vi skulle klare å børste av oss nedturer, slik vi gjør i dag: Vi får 2–2 imot, men vi legger oss ikke ned, men bare fortsetter. Det har vi lyktes med, og det samme med det fysiske spillet. Jeg visste at klubben ble sett på som softe, at det er var behagelig å komme hit. Men sånn er det heller ikke lenger, og der har Patrick vært viktig, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.