Ringerike slet med både skader og sykdom og henvendte seg til Storhamar for å låne Hestmann i noen kamper. Han tenkte seg nøye om, men valgte til slutt å takke nei.

– Jeg hadde nok vært tjent med mer kamptrening, men ønsket heller å bli på Hamar for å støtte laget, sier han, før han fortsetter:

– Jeg håpet også på at jeg skulle få muligheten her, og den fikk jeg mot Kongsvinger. Jeg tror det var et godt, og ikke minst riktig valg at jeg ble værende.

1. divisjon har blitt en serie med høyere nivå de siste årene, men er fortsatt et stykke unna eliteserienivå.

– Det er eliteseriespiller jeg er, og da føler jeg at det er den matchingen jeg trenger. Det var også en grunn til at jeg valgte å takke nei, sier Hestmann.

et tøft år

Forrige sesong delte Hestmann og Oskar Östlund broderlig på oppgavene som målvakter. I år har Östlund voktet buret i 23 av 27 kamper og framstått som Storhamars førstevalg i mål.

– Det har selvfølgelig vært tøft å sitte så mye på benken, men jeg jobber hver eneste dag for å bli bedre, sier Hestmann, og utdyper:

– Jeg er klar for å ta muligheten når den kommer. Da gjelder det å ikke stresse, men å gjennomføre oppgavene mine på best mulig måte, både på trening og i kamp. Det synes jeg at jeg løste godt mot Kongsvinger.

Nå håper han på flere muligheter og er trygg på at de kommer hvis han kjemper videre.

– Det gjelder å vise trenerne at man er klar for å bidra, sier han.

Tenker ikke på neste år

Både Hestmann og Östlund har kontrakt med Storhamar neste sesong. I en situasjon hvor Östlund befester sin posisjon som førstevalg, kan det bli lite kamper på Hestmann. Det ønsker ikke Lørenskog-gutten å tenke på allerede nå.

– Jeg har kun fokus på å vise meg fram på treninger slik at jeg er aktuell for kamper. I fjor var fordelingen mellom oss ganske lik, og jeg kriger på hver eneste dag for å bli førstevalget, sier han.

ønsker å bli på Hamar

Hestmann har samboer fra Hamar, to barn og trives i byen.

– Det er i Storhamar jeg vil spille, og det er derfor jeg er her, sier han, og fortsetter.

– Hvis jeg må flytte på meg en dag blir selvfølgelig familien med, men vi er innstilt på å bli her. Det er på Hamar vi har bosatt oss, avslutter en kampklar Hestmann.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.