Denne uken ble det klart at Hamar-guttene Joakim Svarstad (29) og Roy Stian Hansen (31) er tatt ut til å dømme de kommende finalene.

Og det ikke første gang at Joakim Svarstad, som er sønn av tidligere toppdommer John Svarstad, får tillit i sesongens viktigste kamper.

- Dette er den niende året på rad jeg er tatt ut til å dømme finale, og lørdag blir det min 31. finalekamp. Jeg har dømt i eliteserien i 12 år, og dette er ikke noe jeg driver med for å tjene penger - men fordi jeg synes det er moro, sier Svarstad.

Han forteller hvorfor han ønsket å bli dommer.

- Jeg så tidlig at jeg ikke kom til å bli en toppspiller. Og da jeg fortsatt ønsket å være med i miljøet, var det fint å begynne å dømme. Det gikk ganske fort da jeg begynte å dømme, for jeg kom ganske fort opp, sier han.

Svarstad gleder seg til å ta fatt på finalene. 

- Det er moro å få dømme finaler, og det er derfor vi driver med dette, sier han.

Stian Halm, Roy Stian Hansen og Tor Olav Johnsen er hoveddommerne som er tatt ut til de tre første kampene. Jon Kilian, Knut Einar Bråthen og Joakim Svarstad skal holde styr på linjene. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.