Alle kjenner til den den surrealistiske kvelden tidligere i vår da Storhamar slo Sparta etter ville 217 minutter og 14 sekunders effektiv spilletid.

Med det knuste de den tidligere verdensrekorden fra 1936 da Detroit Red Wings og Montreal Maroons spilte i 176 minutter.

Nå viser det seg at trøyen og hockeykølla til matchvinner Joakim Jensen, faktisk i dag fredag, ble overlevert til ledelsen hos selveste Hockey hall of fame i Toronto i Canada.

Og det ligger en helt spesiell historie bak det hele, med en supporter fra Brumunddal i hovedrollen som sendebud.

Mobbet linjedommer

For da Storhamar-supporteren Klaus Tørhaugen syklet Trondheim - Oslo for snaue tre uker siden, kom han i snakk med linjedommer Knut Einar Bråten fra Lillehammer som syklet "hockey mot kreft". 

Da begynte de selvsagt å snakke om hockey, og Tørhaugen drev med litt vennskapelig mobbing hvor han fortalte at han skulle på en konferanse i Toronto om noen uker, og at han da kunne se på Storhamar-drakten fra verdensrekorddramaet.

Bråten var imidlertid bedre informert, og hadde fått med seg at det ikke var noen drakt der enda.

Riktignok hadde markedssjef i Storhamar, Mathias Saxrud, lagt ut en Facebook-status hvor han ba folk som skulle til Toronto melde seg. Men ingen gjorde det, og drakt og kølle fra mesterkampen lå fortsatt på kontoret til Saxrud.

- Da tok jeg kontakt med Saxrud og her står jeg, sier Tørhaugen i telefon fra Toronto.

Hall of fame tok kontakt

Han forteller at han fredag ga drakten og kølla som Joakim Jensen brukte i rekordkampen til Tyler Wolosewich, som har tittelen Manager, Guest Services and Public Relations i Hockey hall of fame.

- Det er utrolig kult at jeg kunne levere drakten. Det er jo stort å havne på hall of fame, sier Tørhaugen.

Personen som har ansvaret for utenlandsavdelingen hvor Storhamar vil bli plassert, var dog ikke på jobb før i neste uke, slik at det nok tar litt tid før drakt og kølle er plassert i et glassmonter.

Også i Storhamar jubler de.

Markedssjef Saxrud forteller til HA at han kort tid etter kampen fikk en epost fra hall of fame med forespørsel om rekvisitter fra rekordkampen.

- Vi bestemte oss for å dominere drakten og hockeykølla til Joakim Jensen. Hall of fame er jo himmelen for oss og det er også utrolig kult at det hele ble fraktet og levert av en supporter. Av en av våre egne. Dette er veldig stort for oss, sier Saxrud.

HA er ikke kjent med at det er andre norske lag som er representert i hall of fame.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.