Det vakte store reaksjoner i supportermiljøet da det kom fram gjennom HA-sporten at Magnus Eikrem Haugen er satt på vent i kontraktsspørsmålet. 21-åringen må vente til en ny trener er på plass før han eventuelt får ny kontrakt.

Da våknet hele vepsebolet.

Det er ikke flust av gode norske backer, og her har Storhamar noe så sjeldent som en egenprodusert, ung, storvokst og høyrefattet back som har vært på landslagssamling. Potensialet er i hvert fall stort. Han er en type spiller som enhver ny trener i utgangspunktet synes høres spennende ut.

Ut ifra det burde han også fått et kontraktsforslag nå.

Les også: Tre unggutter klare

Når han ikke får det, må det ligge noe mer bak. Som at Storhamar ikke har oversikt over økonomien ennå. De vet heller ikke om Patrick Thoresen signerer. Og ikke minst så vet de ikke om de klarer å kvitte seg med Joey Tenute ennå – som jeg fortsatt mener må være en prioritert oppgave å få til. Men det vil koste penger.

Og så har du selvsagt trenerspørsmålet som fortsatt henger der.

Hva skjer med talentene?

Eikrem Haugen-saken er oppi det hele ingen avgjørende sak for Storhamar som klubb – selv om jeg også mener han bør signeres nå. For supporterne blir det uansett vanskelig å forstå at det er greit å signere Mikkel Søgaard, mens Eikrem Haugen, som er oppflasket i klubben, må vente.

I denne debatten vil jeg likevel kaste inn en brannfakkel og delvis hevde, eller i hvert fall spørre, om Storhamar har et problem når det gjelder å utvikle talentene godt nok.

Kunne Eikrem Haugen vært enda bedre? Han har i hvert fall størrelsen og potensialet. Så hvorfor dominerer han ikke mer i ligaen? Er det sånn at 21 år er så ungt at han ikke kunne vært enda bedre? Eller burde han vært på et enda høyere nivå som gjorde at Storhamar og hele Get-ligaen uansett var desperate etter å signere ham?

Og hva med Martin Gran? Stort potensial. Enorm fart på skøyter. Men han har stagnert. Hvorfor?

Er det spillerne som har for dårlige holdninger i forhold til trening, eller er det klubben som ikke legger godt nok til rette? Det hadde ikke vært unaturlig om Gran markerte seg mer enn han har gjort.

Adrian Saxrud Danielsen ble en bedre hockeyspiller da han gikk til Stjernen.

Andreas Øksnes fikk en bedre sesong i Vålerenga enn han hadde sist i Storhamar.

Så har vi historien om Eirik Salsten. Og om Anders Braavold. Helt ulike saker, men ingen gikk i Storhamars favør, om vi kan si det på den måten.

Samtidig ble både U18-laget og U20-laget til Storhamar slått ut i kvartfinalen i sluttspillet i vår. Når kommer den store Wang-effekten?

Utprises av Oilers

Samtidig sliter Storhamar på overgangsmarkedet. Den storvokste backen Villiam Strøm, som Storhamar ville ha, gikk til Stavanger. Det handler om at Oilers kan tilby 10.000-15.000 kroner mer i måneden til spillerne - samtidig som de får trene på dagtid. Mens Storhamar må gi seg på 25.000 i måneden på denne typen spillere, kan Stavanger fint gå opp til 35.000-40.000 kroner.

Eirik Børresen er Hamar-gutt, men når Norges beste klubb vil ha deg, blar opp og sørger for at du slipper å trene etter jobb, er det klart det frister.

Det blir nå ekstremt viktig å sikre seg Steffen Thoresen. Og aller helst Patrick Thoresen også.

Den nye treneren

I tillegg venter alle på hvem som blir den nye treneren.

Slik jeg forstår det, står det mellom Fredrik Söderström, Todd Bjorkstrand og en ukjent kandidat. Trolig svensk. Det er selvsagt vanskelig å vurdere fra utsiden, men jeg tipper Söderström ligger godt an. Han er flink til å snakke for seg, virker rolig og understreket at han spilte hockey etter det mannskapet han hadde. Han høres for «trevlig» ut til å bli mislikt.

Bjorkstrand er nok mer en løs kanon. Han virker røffere i kantene og fikk ikke fortsette i Herning fordi han ifølge dansk TV2 hadde fått spillergruppen imot seg. Det minner meg noe om det som ble sagt om Aleksander Smirnov. I så fall ville jeg heller jobbet livet av meg for å skaffe nettopp Sasja som allerede har en vanvittig sterk posisjon i byen og som har levert resultater med Storhamar.

Når alt dette er sagt, er det verken Magnus Eikrem Haugen, Villiam Strøm eller Eirik Børresen som kommer til å avgjøre hvem som vinner bøtta 2018.

De fem beste poengplukkerne i sluttspillet i år var Mark van Guilder, Daniel Kissel, Vinny Saponari, Ryan Hayes og David Morley. 12 av de 14 beste poengplukkerne var faktisk utlendinger.

Det betyr at Storhamar ikke kan bomme slik de gjorde med Joey Tenute og Petteri Nummelin. Klarer de derimot å hente en Saponari, en Morley og beholde Joonas Rönnberg og ikke minst få på plass Patrick Thoresen, tror jeg optimismen stiger igjen.

Sportsutvalget og styret er uansett under press. Det er mange uavklarte spprøsmål.

Fansen kan tåle å vente en stund - bare det kommer noe godt. Det er mange fordeler med å ha mange supportere, men de skal tilfredsstilles også slik at de møter opp i like stor grad neste sesong.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.