Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen bekrefter at Petteri Nummelin reiser hjem til Finland.

- Vi er blitt enige om å avslutte kontrakten, og Petteri har vært veldig fair i prosessen. Skadeproblematikken hans har gjort dette utfordrende, samtidig som vi har fått inn backene Joonas Rönnberg og Christian Bull.

Petteri Nummelin har slitt mye med lysken denne sesongen, og han slo opp igjen skaden da han tråkket på en puck på trening. Den finske backen har spilt 17 kamper denne sesongen, og står bokført med tre mål og ti målgivende pasninger. Han skrev under på en ettårskontrakt før denne sesongen.

- Han var ingen dyr spiller for oss, sier Rakstad-Larsen.

Petteri Nummelin har en imponerende karriere bak seg. Han har 139 kamper i verdens beste hockeyliga, NHL. Han spilte for Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild. 44-åringen har også spilt flere sesonger i de sveitsiske klubbene Lugano og Davos.

Nummelin er verdensmester med Finland, og var også med på å ta OL-sølv. 44-åringen har vært en stabil poengsanker i mange sesonger, en spillende back, og han har hatt flest målgivende pasninger i to VM-turneringer. Han er kåret til VMs beste back to ganger.

Finnen spilte mot Storhamar for den finske klubben TPS i Champions Hockey League forrige sesong.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.