Tirsdag formiddag var Sigve Ødegaard, Avdelingsleder Grethe E. Stoa og Kommunikasjonsrådgiver Grethe Aaraas på plass i CC Amfi for å synliggjøre den nye avtalen mellom klubben og Fosterhjemstjenesten.

Ødegaard er glad for at klubben kan være med og hjelpe barn og ungdom til å kunne få en lettere hverdag. 

- Det handler om at vi har gode aktører som vi ønsker å assosiere oss med, og Fosterhjemstjenesten er i vår ånd, for de tar vare på barn og ungdom, sier Ødegaard. 

- Det vil være en positiv greie at vi spiller på lag med Fosterhjemstjenesten. Det vil være positive ringvirkninger, og det tror vi folk som er på kampene vil sette pris på, sier han.

- Hvor viktig er dette samfunnsansvaret for dere?

- Det er enormt viktig. Vi tar ansvar, vi ønsker å ha mest mulig folk på kampene, og dette er noe vi ønsker å kunne hjelpe til med, sier Ødegaard. 

Storhamar-trener Fredrik Söderström er glad for at klubben tar ansvar, også utenfor isen.

- Jeg tror det er veldig viktig, for hockeysporten er en viktig del av samfunnet, der våre spillere har sine erfaringer fra livet, som er både gode og dårlige. Det finnes supportere som har hatt det tøft, og jeg tror mange av våre spillere er forbilder. Dersom noen som har behov for å ta en kaffekopp eller henge med våre gutter, ønsker å gjøre det, tror jeg det vil gi de menneskene et løft og noe å bygge på, sier Söderström og legger til:

- Når vi har tid og kraft, skal vi kunne gjøre enda mer, sier han. 

Fosterhjemstjenesten Hedmark skal i år rekruttere 55 nye fosterhjem, og håper at samarbeidet med Storhamar vil være med på å fylle behovet.

- Vi har stor tro på samarbeidet, forteller avdelingsleder Grethe E. Stoa, og røper at det blant annet blir arrangert informasjonsmøte om fosterhjemsarbeid i ishallen i høst.

- Vi ønsker å formidle at det er behov for flere fosterhjem i Hedmark, få folk til å reflektere over hvorvidt de har hjerterom og husrom til et ekstra barn eller søskenpar. 

Det Stoa kanskje er mest fornøyd med, er at de har fått to fosterhjemsambassadører fra elitelaget. Keeper Oskar Østlund og back Andreas Øksnes skal begge fronte behovet for flere fosterhjem.

- Vi gleder oss over at vi også har fått disse to på laget, sier Stoa.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00