Even og Jørgen Langdalen er ett av flere brødrepar som har fått sjansen i Storhamar (se hele lista nederst i artikkelen). For Hamar-gutta Even og Jørgen var ishockey et naturlig valg. Far Ole Arne spilte nemlig hele 11 sesonger for klubben på Hamar vest.

– Jeg drev med både ishockey og fotball til jeg var 15 år, men hockey har alltid vært hovedidretten. Nå er ishockey nærmest en livsstil for meg. Det betyr mye, sier Jørgen Langdalen, som har fått mye tillit denne sesongen.

Kjempet seg tilbake

Forrige sesong var ikke like enkel for 22-åringen.

– Jeg ble lånt ut til Ringerike, og ble skadet på oppvarminga før min første kamp der. Jeg var ute lenge, sier Jørgen Langdalen, som var helt bestemt på at han skulle tilbake på isen, og det for Storhamar

– Jeg er fornøyd med denne sesongen så langt. Jeg får mye spilletid, og det er alltid moro, sier 22-åringen.

Jørgen synes det er moro at lillebroren Even har tatt steget opp på A-laget.

Even innrømmer at det er stor forskjell på U20-laget og A-laget:

– Dette er noe helt annet. Alt går fortere. På U20-laget hadde jeg pucken mye. Her er det mer kriging og kjemping for min del, men det er veldig lærerikt. Det er bra kvalitet på alle treningene, og det er utrolig moro å være med. Jeg skal kjempe for å beholde plassen, sier Even Langdalen, som svarer kjapt og konsist når vi spør ham om målet sitt.

– Jeg skal bli bedre enn Jørgen.

Smarte spillere

Trener Sjur Robert Nilsen seier dette om brødrene Langdalen:

– Jørgen har gått den lange vegen. Han hadde litt trøbbel forrige sesong, men er kommet tilbake. Han har fin utvikling. Jørgen er en smart spiller, og er god defensivt. Han må jobbe videre med tempoet og skøytegåinga. Jørgen kan bli en stabil, god senter i mange sesonger, sier Storhamar-treneren, og fortsetter med noen ord om lillebroren Even:

– Even er også en smart spiller, men han har en del å jobbe med. Han har en fin anledning til å lære mye av gode spillere nå.

Brødrene Kristiansen med 1.432 kamper

Brødrene Steinar, Per Arne, Erik og Ketil Kristiansen har spilt utrolige 1.432 kamper for Storhamar. De produserte 1.108 målpoeng for de gule og blå.

Mester Erik drar det tyngste lasset både på kamper og målpoeng i familien Kristiansen. Erik spilte 20 sesonger for klubben han er så glad i, og produserte imponerende 915 målpoeng på 649 kamper.

Fire blad Kristiansen er unikt i brødresammenheng i Storhamar-historien, men det finnes flere brødrepar som har spilt for Storhamar. Mange husker helt sikkert Lillehammer-gutta Arne og Lars Bergseng. De spilte henholdsvis seks og fem sesonger for Storhamar. Fire meter Bergseng gjorde seg bemerket i den norske eliteserien i flere sesonger.

Patrick (to sesonger) og Steffen Thoresen (tre sesonger) er et annet kjent brødrepar som har spilt for klubben på Hamar vest. Nå spiller Patrick i Sveits, mens Steffen spiller for Lørenskog. Petter (sju sesonger) og Jørgen Salsten (en sesong) spilte også i Storhamar. Petter er nå sportssjef i Norges Ishockeyforbund.

Christian (fire sesonger) og Simen Saxrud (seks sesonger) er ekte Storhamar-gutter. Det samme er Snorre (åtte sesonger) og Sindre Hallem (tre sesonger).

Storhamar har også hatt et brødrepar fra Trondheim: Kåre og Magne Nordnes kom fra Strindheim i 1986. Et kanadisk brødreinnslag i klubben var Mike og Chris Zanutto.

Andre hockeybrødre i Storhamar: Steinar (23 sesonger) og Per Arne Johansen, Svenn og Morten Rakstad-Larsen, Vetle og Martin Lindstad, Mikkel og Simen Stensrud, Stig og Tom Johansen, Lars Erik og Tom Ivar Hesbråten, Ola og Simen Hoel Johannessen, Patrick og Bjørn Eide, Glenn og Øyvind Ryberg, Bjørn og Jan Frode Stenberg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00