Av de seks spillerne som gjorde flest poeng for Stjernen i fjor, er fire av dem forsvunnet. Adrian Saxrud, Nick Jones og Robin Axbom sto for 71 målpoeng fra backplass – og ingen av dem er med videre. Victor Backman var blant seriens desidert beste spillere i fjor, og han vil bli sårt savnet i år. 

Les også: Kongsvinger blir jumbo

Stjernen venter, som Vålerenga og Frisk, på ny hall. Og det kan virke som om satsingen bærer preg av det. Den tidligere toppklubben, som var kjent for å utvikle egne, gode spillere, har ikke vært i semifinalen siden 2009-sesongen – og det er lite som tilsier at det skal skje den kommende sesongen.

Les også: Manglerud puster Stjernen i nakken

Niklas Bröms og David Hallström leverte til sammen 92 målpoeng i løpet av seriespillet i 2015/16-sesongen, men duppet ned til 50 poeng i fjor. Klubben er rett og slett avhengig av mer nettsus fra den svenske duoen.

Stjernen startet forrige sesong med amerikanske Josh Robinson i buret, men han endte sin Fredrikstad-karriere allerede etter tre kamper. Tommy Johansen, som hadde vært klubbløs siden Sparta takket ham for innsatsen noen måneder tidligere, kom inn – og han slet med å holde det nødvendige nivået. Nå må Johansen ta opp hansken, bite tennene sammen og vise at han er god nok til å stå på det øverste nivået. Manglerud kommer til å plage Stjernen fra første dropp. Og det vil bli en krig om den siste plassen.  Og da må Johansen ta over 90 prosent av skuddene har får på seg. 

Trener

Leif Strömberg

55 år gamle Leif Strömberg opplevde sine beste år som trener da han ledet Södertälje på midten av 2000-tallet. Laget klarte, tross mindre ressurser, å spise kirsebær med de store lagene på det øverste nivået i Sverige. Han fikk tidlig sparken da han trente et hardtsatsende Malmö i 2011, og har kun trent Sundsvall i Allsvenskan siden den gang. 

Keeper

Tommy Johansen, den tidligere Storhamar-målvakten, er lagets førstekeeper. Johansen hadde to tunge år i moderklubben Sparta, før han dro en lynrask tur til Nybro. Etter én kamp i Divisjon 1-klubben, ble han hentet til Stjernen. Johansen havnet under 90 i redningsprosent i serie- og sluttspillet i fjor. Sander René Berg (20) er talentfull, og han kan fort gjøre krav på mye spilletid denne sesongen. Lagets akilleshæl forrige sesong. 

Backer

Backsiden til Stjernen ser solid, men litt kjedelig ut. Danske Michael Eskesen, som spilte for Odense sist sesong, og som har vunnet flere titler med SønderjyskE, vil bli en viktig back for de røde. Magnus Eikrem Haugen var god for Storhamar sist sesong, og nå skal han forsøke å utvikle seg ytterligere i Fredrikstad-klubben. De fleste backene har sin styrke i det defensive spillet – og det har både fordeler og ulemper. En lagdel på det jevne. 

Løpere

Stjernen har mistet viktige løpere som Victor Backman (54 poeng) og Peter Wennerström (38 poeng). Og det vil de merke. Har fått inn gode rollespillere i Petter Røste Fossen (Stavanger Oilers) og Joacim Sundelius (Lørenskog), men vil trolig slite med å erstatte målpoengene som er blitt borte. 35-åringen Mathias Månsson (Dijon) må levere fra første dropp. Er trolig svekket fra i fjor. 

Stallen

Keepere

Tommy Johansen

Sander René Berg

backer

Michael Eskesen (Odense Bulldogs)

Filip Halvordsson (Mora IK)

Magnus Eikrem Haugen (Storhamar)

Joakim Hjelm

Markus Karlsson

Jesper Nipe

Sander Rønnild

Løpere

Isak Billet

Marcus Bryhnisveen

Niklas Bröms

David Hallström

Philip Lyngsmo Hansen

Mikael Resberg Mikalsen (Växjö Lakers HC J18)

Mathias Månsson (Dijon)

Dan Nygård 

Anders Pedersen

Sander Rekstad (Växjö Lakers HC J18)

Petter Røste Fossen (Stavanger Oilers)

Karel Slavata

Joacim Sundelius (Lørenskog)

Didrik Tollefsen

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.