Stavanger tok seg til semifinale i NM-sluttspillet i ishockey med 2-0 over Sparta. Lillehammer tvang fram et sjuende oppgjør ved å vinne 6-3 over Frisk Asker.

Les også: Christian Larrivée finner roen med sønnen

Sparta hadde kniven på strupen og fordel av å ha de fleste av de 2153 frammøtte i Sparta Amfi med seg, men Sjur Robert Nilsens mannskap kjente ikke sin besøkelsestid.

Stavanger Oilers ville mest innledningsvis, og David Morley roet nervene i borteboksen med sitt mål allerede etter 1.29 minutter. Veteranen Peter Lorentzen, som er inne i sin siste sesong, økte til 2-0 før perioden var over.

Sparta hadde flest skudd i første periode, men klarte ikke overliste Henrik Holm.

Det har vært svært jevnt mellom Frisk Asker og Lillehammer, men askerbøringene burde fått litt ekstra selvtillit etter 7-4-seieren fredag etter at de tre øvrige kampene hadde gått til forlengning.

Lillehammer fikk en knallstart da Austin Cangelosi gjorde 1-0 i første periode. I midtperioden satte hjemmelaget fart på skøytene og gikk opp i 3-1 etter mål fra Viktor Granholm, Kyle Bonis og Frisk-veteranen Petter Kristiansen. Justin Hickman gjorde derimot kampen spennende med et overtallsmål mot slutten av perioden.

Den reduseringen ga lillehamringene blod på tann. På 5.18 i tredje periode gikk de fra 2-3 til 5-3 etter mål fra Adrian Saxrud Danielsen, Joakim Arnestad og Jacob Noer. Snaut ti minutter før slutt satte Joey Benik inn 6-3, og det betyr at lagene møtes til en avgjørende kamp i Lillehammer tirsdag.

Lillehammer har dermed vunnet samtlige seks bortekamp mot Frisk Asker denne sesongen.

Seriemester Vålerenga og serietoer Storhamar hadde allerede sikret seg avansement til semifinalen før søndagens oppgjør. Vålerenga gikk videre med 4-1 sammenlagt over Manglerud Star, mens Storhamar slo Stjernen 4-0 i sin kvartfinaleserie.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.