Dette er hva klubben skriver om situasjonen:

Etter urinprøve utført av Antidoping Norge i forbindelse med treningskamp, den 21. august i Fredrikstad, har Marcus Bryhnisveen avlagt en positiv A-prøve på et stoff som står på WADAs liste over forbudte stoffer og legemidler.

Etter rutinemessig samtale hos Antidoping Norge i dag, 21.09.2018, har Marcus bedt om analyse av B-prøve, og samarbeider videre med Antidoping Norge.

På bakgrunn av dette har IL Sparta Ishockey Elite valgt å suspendere Marcus Bryhnisveen fra alle felles treninger og kamper. Klubben ser meget alvorlig på denne saken og velger å suspendere Bryhnisveen, selv om det foreløpig bare er A-prøven som er analysert og at det ikke foreligger noen dom.

Klubben tar sterk avstand fra bruk av enhver form for doping og har nulltoleranse for dette. Samtidig er klubben bevisst sitt arbeidsgiveransvar og vil håndtere dette profesjonelt. Klubben vil søke råd hos NIHF og Norsk Topphockey og følge de rutiner som idretten har i slike saker. Heidi Kjosmoen Bryhnisveen vil representere spilleren i saken.

Bryhnisveen står bokført med én målgivende pasning på fire kamper for Sparta denne sesongen.

Han har tidligere spilt for Manglerud og Stjernen i den norske eliteserien. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.