Dette er hva klubben skriver om situasjonen:

Etter urinprøve utført av Antidoping Norge i forbindelse med treningskamp, den 21. august i Fredrikstad, har Marcus Bryhnisveen avlagt en positiv A-prøve på et stoff som står på WADAs liste over forbudte stoffer og legemidler.

Etter rutinemessig samtale hos Antidoping Norge i dag, 21.09.2018, har Marcus bedt om analyse av B-prøve, og samarbeider videre med Antidoping Norge.

På bakgrunn av dette har IL Sparta Ishockey Elite valgt å suspendere Marcus Bryhnisveen fra alle felles treninger og kamper. Klubben ser meget alvorlig på denne saken og velger å suspendere Bryhnisveen, selv om det foreløpig bare er A-prøven som er analysert og at det ikke foreligger noen dom.

Klubben tar sterk avstand fra bruk av enhver form for doping og har nulltoleranse for dette. Samtidig er klubben bevisst sitt arbeidsgiveransvar og vil håndtere dette profesjonelt. Klubben vil søke råd hos NIHF og Norsk Topphockey og følge de rutiner som idretten har i slike saker. Heidi Kjosmoen Bryhnisveen vil representere spilleren i saken.

Bryhnisveen står bokført med én målgivende pasning på fire kamper for Sparta denne sesongen.

Han har tidligere spilt for Manglerud og Stjernen i den norske eliteserien. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00